112

Verdachte van straatroof in Ede door politie aangehouden

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE – Maandag 14 augustus 2023, is in de buurt van station Ede-Wageningen is een verdachte op heterdaad aangehouden, door de politie, voor diefstal met geweld.

De politie van Ede, kreeg een 112 melding binnen van een straatroof/diefstal met geweld. Een dame werd midden op straat van haar gouden ketting beroofd. De verdachte vluchtte richting station Ede-Wageningen.

Melding van agenten op de Facebookpagina van Politie Ede

Toevallig reden twee politieagenten net richting het station.

… Op dat moment schreeuwt één van de collega’s over de porto: ‘ZICHT’. Direct wordt de locatie doorgegeven. Het is vlak bij het station, aan de zijde waar wij staan! We kijken elkaar aan en bedenken ons geen moment. Op dat moment komt er de volgende mededeling over de porto: ‘Collega’s bij het station, hij komt jullie kant op gerend! Hij gaat ervandoor!’. We staan op scherp en zetten een sprintje in. De verdachte klimt een schuin dak van een schuur op en verdwijnt in meerdere achtertuinen.

We zetten direct de wijk dicht met meerdere collega’s en wachten tot dit helemaal afgesloten is. Nu kunnen we gaan zoeken. Inmiddels komen er meerdere buurtbewoners naar buiten, waaronder toevallig twee collega’s in vrije tijd. Eén van de bewoners heeft de verdachte op zijn schuur gezien. We stappen de tuin in, pakken ladders en klimmen de schuur op. Inderdaad, in het hoekje van het dak zit onze verdachte verscholen. Gezien het vluchtgedrag van de verdachte richten collega’s hun taser. De verdachte werkt gelukkig mee en kan direct worden aangehouden. Dan komt nog het lastige dat de verdachte van het dak gehaald moet worden. Gelukkig gaat dit soepel en kan de verdachte naar het cellencomplex in Arnhem worden overgebracht.

Zo heeft die eerste vroege dienst toch nog een gouden randje! ^HvS

PS: De ketting is helaas niet teruggevonden. Mocht u in de omgeving van het station een gouden ketting vinden, willen we u verzoeken deze naar het politiebureau te brengen.

 

Informatie Politie Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen