Nieuw en uniek woonconcept in Ede

Foto: Knarrehof

Een Knarrenhof in Ede?

Het zou mooi zijn als er ook in Ede een zogenaamde Knarrenhof gerealiseerd kan worden. Dat vindt een lokale initiatiefgroep die speciaal hiervoor is opgericht.

Een Knarrenhof is een woonconcept met ongeveer 20 levensloopbestendige woningen. De Stichting Knarrenhof heeft op verschillende plekken in het land al Knarrenhofjes gerealiseerd.

Eind 2022 heeft dhr. Peter Prak van Stichting Knarrenhof een presentatie in het gemeentehuis van Ede gehouden.

Daarna is een lokale initiatiefgroep opgericht, bestaande uit Marion Steitner uit Bennekom, en Karin van der Linde, Henry Hagen en Roelof Keuning uit Ede. Zij hopen samen met de gemeente en stichting Knarrenhof te bereiken dat er in Ede of Bennekom een Knarrenhof kan komen. De groep is voortvarend te werk gegaan wat zich ook laat zien in de goede contacten met de gemeente.

Er zijn inmiddels diverse locaties in Ede en Bennekom waar het oog op gevallen is en waarnaar nader onderzoek wordt gedaan of deze geschikt zijn voor een Knarrenhof. Tot nu toe hebben zich ruim 115 geïnteresseerde gemeld voor een Knarrenhof in de gemeente Ede. Dit aantal mag nog verder groeien.

Een Knarrenhof is niet per sé alleen bedoeld voor 60-plussers. Jongeren zijn welkom, als de ouderen het willen en het financieel haalbaar is. Het wordt dan een zgn. Meergeneratiehof. Hierdoor ontstaat een gezelschap van verschillende leeftijden, die elkaar aanvullen.

Het doel is zowel huur- als koopwoningen te realiseren in het concept.

Knarrenhof: niet met zorg, maar met aandacht

Wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent, wie wil dat niet? Door de warmte vanuit het ‘noaberschap’ en een helpende hand in de buurt ben je in het Knarrenhof niet alleen.

Je kent de andere bewoners, je kunt zijn wie je bent, uniek, en aandacht hebben voor elkaar. Elke Knarrenhof beschikt ook over een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Initiatieven bij andere hofjes blijken al snel tot iets gezamenlijks te leiden, gewoon omdat het leuker is om van elkaars kennis te leren en samen dingen te beleven, waarbij voor eenieder deelname daaraan altijd vrij blijft.

Een Knarrenhof als modern woonconcept wordt, o.a. met de Stichting Knarrenhof en de belangstellenden, tot in detail ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te kunnen blijven wonen. Het is zeker geen vorm van commune of een verzorgingsplek met perken vol geraniums. We leven tenslotte in 2023.

Wel is het een hof vol met sociaal actieve mensen.

Wonen voor iedereen. Het gaat in een Knarrenhof om duurzaam en gemeenschappelijk wonen, dat betaalbaar gemaakt wordt, ook voor mensen met een minder gevulde beurs.

Mocht u belangstelling hebben en meer van Knarrenhof Ede willen weten kijk dan op www.knarrenhof.nl, ook kunt u zich hier inschrijven als geïnteresseerde.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen