DICHTERS: EET MEER KUNST!

25 jul 2023, 9:41 Nieuws
spring annavankooij 3704
EDE - Voedsel kan kunstenaars inspireren, ook dichters. Daarom organiseren wij, samen met Cultura, “de ontmoeting van voedsel-gedichten”.
Doe mee.
Maak een gedicht over voedsel van maximaal 100 woorden.
Dat kan zijn voedselverspilling, gezond voedsel, lokaal voedsel, over een gerecht, over een ingrediënt en een koksmuts, oid. Het mag een ode zijn of een kritische noot bevatten, alles is mogelijk, als het maar een verbinding met voedsel heeft.
Deskundig advies.
Wil je dicht-advies, kom dan met je gedicht op 19 augustus naar Cultura.
Inleveren
Stuur je gedicht uiterlijk 20 augustus a.s. naar [email protected] .
Expositie
Tijdens het event KOK&KUNSTENAAR van 24 tot 27 augustus in de Stingerbol zullen de gedichten worden tentoongesteld. Bezoekers kunnen tijdens deze dagen stemmen op hun voorkeur gedicht.
De gedichten en makers zullen nadien op de Stingerbol website worden getoond.
Favoriet
Een jury kiest een drietal gedichten. Deze gedichten zullen door de maker zelf worden voorgedragen zondagmiddag 27 augustus, waarna de jury haar favoriete Food-Gedicht kiest. Ook zal de gedichtkeuze van het publiek bekend worden gemaakt. De winnaars ontvangen uiteraard eeuwige roem!
Samenstelling Jury
Bijzonder blij zijn we ook met de medewerking van Emina Zorlak (1986).
Emina raakte na haar studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap vanaf 2012 betrokken bij de opstart van het kookkanaal 24Kitchen. Sindsdien maakt ze als eindredacteur, researcher, presentatrice, receptontwikkelaar en formatontwikkelaar kookprogramma’s voor onder andere 24Kitchen, Omroep MAX, RTL en RTV Utrecht, maar ook culinaire content voor magazines, websites, apps en podcasts. Als eet-poëet schrijft ze gedichten over ingrediënten om de essentie ervan naar boven te brengen en mensen middels poëzie de waarde van eten te laten herontdekken. Emina zet zich als culinair creatief strateeg met op allerlei manieren in voor de voedseltransitie, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van duurzame en voedzame recepten of het starten van een voedselraad in Utrecht.
Naast haar rol in deze gedichten-ontmoeting speelt Emina ook een belangrijke rol tijdens de FoofFloor op 24 augustus, de opening van KOK&KUNSTENAAR.
Meer over KOK&KUNSTENAAR vind je op https://www.stingerbol.nl