Ede mooi wonen en weinig werkloosheid

Foto: Gemeente Ede
EDE – In Ede woon je relatief veilig, in mooie huizen en dichtbij het groen. Daarnaast is er sprake van weinig werkloosheid, weinig mensen met een laag inkomen en weinig bijstandsgerechtigden.
Dat zijn de mooie conclusies naar aanleiding van de publicatie van de Atlas voor gemeenten.Kortom: Ede is en blijft een aantrekkelijke gemeente als het gaat om wonen, werkgelegenheid, inkomen en veiligheid. In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten met elkaar vergeleken op een groot aantal factoren.
Het onderzoek bestaat daarnaast uit twee hoofdonderwerpen die de belangrijkste thema’s samenvatten: de woonaantrekkelijkheidsindex (hoe aantrekkelijk is een stad) en de sociaal-economische index (hoe gaat  het qua inkomen, werk en geld). Vooral op de sociaal-economische index scoort Ede erg goed en staan we op een 8e plaats. Op woonaantrekkelijkheid scoort Ede een 22e plaats.
Burgemeester René Verhulst: “Ik ben blij dat we zo hoog scoren binnen Nederland. Al had ik natuurlijk niet echt anders verwacht. Het is in Ede mooi en fijn wonen. Mensen kijken naar elkaar om. En dat is fijn.  Een mooie uitgangspositie om verder uit te bouwen!”
Ieder jaar kiest de Atlas voor gemeenten een specifiek thema. In 2023 is het thema ‘groen en blauw’ (natuur en water). Gekeken is naar de aanwezigheid en de kwaliteit van het groen en blauw in zowel straat, wijk en omgeving van de plaats. Voor bereikbare natuur staan we op de 2e plaats van Nederland en niet geheel verrassend staat Ede voor blauw (water) in de wijk op de laagste plaats van de top 50.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen