Kom naar het straattheaterfestival Zomerbries in het centrum van Ede

Foto: Zomerbries Cultura

EDE – Bouw levensgrote Tetris-muren, lach om een hilarische circusact of kijk je ogen uit bij een vliegensvlugge goochelaar tijdens het gratis straattheaterfestival Zomerbries in Ede. Geniet op zaterdag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur van spectaculaire, grappige en bijzondere straattheater-acts door (inter)nationale straatartiesten. Het festival vindt plaats in het centrum, rondom het Oude Kerkplein.

Ontwijk vaten en lasers, schiet buitenaardse wezens neer of word Pac-Man; bij de Actual Reality Arcade ben je zelf onderdeel van het spel. Het is een levensgrote interactieve speelruimte, geïnspireerd op klassieke arcadespellen. Of aai je liever de levensgrote honden van Who let the dogs out? Hector, Fifi en Blaffie lopen snuffelend en blaffend rond in hun nieuwe territorium in Ede.

Circusacts voor jong en oud
RangPangCircus, de artiestennaam van Rein de Kok, speelt tijdens Zomerbries zijn voorstelling MIKMAK. Hoed-manipulatie, jongleren en balanceren op het slappe koord; Rein kan en wil het allemaal zélf doen. Maar wat gebeurt er als je niet kan kiezen en tegen alles ‘ja’ zegt? Of kom kijken naar Contra, een vervreemdende circustheatervoorstelling over het spel tussen mens en schaduw.

Muziek uit onverwachte hoek
In haar show Chicken Ryaba neemt actrice Alyona Suprun uit Oekraïne, in februari gevlucht en nu gevestigd in Ede, het hele gezin mee op een reis om te genieten van die kleine dingen in het leven. Of verwonder je over het meesterlijke muzikale talent van het Franse theatergezelschap Les Grooms. Wat ze precies doen houden we nog geheim, maar we beloven je: je mond valt open van verbazing.

Vriendelijke straatveger en charmante gentleman-goochelaar
Poppenspeler Steven Luca neemt straatveger Schrott mee. Schrott heeft een buitengewone interesse voor het restafval van passerend publiek. De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren, ziet hij als waardevolle spullen die een tweede leven kunnen krijgen. In deze nieuwe act, die goed in de hedendaagse ecologische tijdsgeest past, benadert Steven Luca het restafval van het publiek met een grote dosis poëzie. Charlie Caper, een charmante Zweedse gentleman-goochelaar, heeft een groot hart en snelle handen. Verwacht magnifieke magie, een hoop charme en veel gelach. Hij trad over de hele wereld op en won Sweden’s Got Talent in 2009.

Voor iedereen
Zomerbries is geschikt voor jong en oud en gratis toegankelijk. Het festival is op zaterdag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur rondom het Oude Kerkplein. Kijk voor meer informatie op zomerbriesede.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen