DTS Ede geef niet thuis in tweede helft

DTS Ede heeft haar laatste competitieduel in eigen huis met 1-4 verloren.

Na een goede eerste helft, waarin het de beter voetballende ploeg was, waren slechts vijf minuten in de tweede helft genoeg voor de gasten uit Leerdam om de wedstrijd volledig te doen kantelen. Namens DTS Ede wist Etienne Baars, tevens vandaag “Man of The Match”, te scoren. Verder maakte Mohamed Maow zijn officiële debuut in DTS Ede heren 1.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Albert Willemsen

Albert en René Willemsen werden bedankt voor de realistische verslagen en prachtige foto’s, en werden in het zonnetje gezet.

Vandaag stond dan alweer het laatste competitieduel op de kalender. In eigen huis ontving DTS Ede LRC uit Leerdam. Een duel tussen de nummer 2 en nummer 3 op de ranglijst. Daar beide ploegen zich al hebben verzekerd van nacompetitie voetbal, een duel om “des keizers baard”. Het heen-duel in Leerdam eindigde destijds in een spectaculair 3-3 gelijkspel.

DTS Ede trad vandaag aan zonder de geschorste Mohamed Lak en zonder Frank Boers, die net vader was geworden. Vanaf deze plaats onze felicitaties!

De dag begon al mooi met een kampioenschap voor DTS Ede 2. DTS Ede was de beter voetballende ploeg in de beginfase. Het was enige malen dreigend en in de 8e minuut was het raak. Etienne Baars was attent binnen de zestien meter, waar hij een terugspeelbal oppikte en binnen werkte; 1-0. Niet veel later had de thuisploeg de kans om de score te verdubbelen. Een goede steekpass van Stijn Homburg zette Bram Holtman vrij op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Roy Ploeg, die ineens de bal in de handen van de keeper schoot. Even later was Nehkomi Veldt gevaarlijk met zijn vrije trap, die net naast, ging. Het wachten was op nog een Edese treffer. Die leek er te komen in de 28e minuut, maar de vandaag sterk spelende Etienne Baars zag zijn schot op de lat belanden. In de 33e minuut moest Nehkomi Veldt met een blessure het veld verlaten. Niet veel later was het Jesse Buikema die geblesseerd uitviel. Het leverde het officiële debuut op van Mohamed Moaw, die een mooie dag beleefde nadat hij eerder die middag nog kampioen was geworden met het tweede. Op slag van rust was daar de grote kans voor de gasten. Wie anders dan oud DTS er Jamal Ouassif wist zich vrij te spelen, maar zijn schot werd met het been van Robin Franken uitverdedigd.

In de rust moest ook Christoph Willemsen zich laten vervangen. Naar later zou blijken, was dat wat te veel van het goede. LRC Leerdam zette nog eens aan en wist in amper vijf minuten de wedstrijd volledig te doen kantelen. In de 52e minuut was het Fabian van Horssen, die afrondde; 1-1. Amper twee minuten later was er de makkelijk gegeven vrije trap, die wonderschoon werd binnen geschoten door Sil van Putten; 1-2. Weer een minuut later werd onder druk een hoekschop weggeven. Ook deze hoekschop leverde een doelpunt; 1-3. De altijd zo solide defensie ging gebukt onder de hoeveelheid aan wisselingen. DTS Ede kwam ook maar niet onder de druk uit en nu was het wachten op een volgende treffer van de gasten. Die volgde ook niet zoveel later. In minuut 68 was het wederom Fabian van Horssen, die de bal in het net schoot; 1-4. In het laatste kwartier kwam Evert Palm nog in de ploeg in zijn officiële laatste competitieduel.

Daarmee kende DTS Ede vandaag geen goede generale voor de nacompetitie. Aanstaande dinsdagavond ontvangt het in de eerste ronde DZC ’68 uit Doetinchem. Winst betekent kwalificatie, tweede ronde nacompetitie, verlies einde seizoen. Voor aanvangstijden volgt de site van DTS Ede.

DTS Ede – LRC Leerdam 1-4 (1-0)

Doelpunten: 8. Etienne Baars 1-0; 52. Fabian van Horssen 1-1; 54. Sil van Putten 1-2; 56. Axel van Kordelaar 1-3; 68. Fabian van Horssen 1-4

Gele kaarten: Maikel van de Water