Nieuwe poliklinieken in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Edenieuws.nl

 

Fotobijschrift: De raad van bestuur en managers van Strukton Worksphere tekenden het contract voor renovatie poliklinieken in het Edese ziekenhuis (foto: Istar Verspuij)

Ondertekening contract

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Strukton Worksphere tekenden afgelopen week een contract voor de grote renovatie van diverse poliklinieken. In de komende twee jaar zullen de poliklinieken in het ziekenhuis aangepast worden aan de wensen en eisen van de toekomst. De eerste verbouwingen starten komende week al in de poliklinieken van neurologie, cardiologie en daarna oncologie, chirurgie op de begane grond en de preoperatieve polikliniek (B1). De poliklinieken blijven gedurende de verbouwingen in bedrijf. De veiligheid en zo weinig mogelijk overlast voor patiënten, medewerkers en bezoekers gaat boven alles bij deze renovatie.

 

 

Gefaseerde aanpak

De verbouwingen verlopen gefaseerd en geclusterd. Omdat in het ziekenhuis de zorg ongehinderd doorgang moet vinden, wordt er alles aan gedaan om de overlast voor patiënten en medewerkers te beperken. De aanvoerroutes door het ziekenhuis, het transport met afgesloten (rol)containers; alles is erop gericht om hinder door geluid, trillingen of stof te voorkomen. De zorg gaat immers continu door. Het comfort en de veiligheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers is eerste prioriteit tijdens deze renovatie.

 

Verbouwingen

Met de renovatie van de eerste poliklinieken zet Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuwe stap naar de beste zorg in een gezond gebouw, onder het motto ‘Wij verbouwen voor betere zorg’. Het ziekenhuis is in 2000 in gebruik genomen en nu, na ruim 16 jaar, zijn de poliklinieken toe aan een flinke opknapbeurt. Meer dan 110.000 patiënten brengen jaarlijks een eerste bezoek aan een polikliniek. In totaal werden vorig jaar ruim 325.000 polikliniekbezoeken geregistreerd.

Op de derde etage in het ziekenhuisgebouw vindt een eveneens omvangrijke vernieuwbouw plaats: in de komende twee jaar wordt een nieuw operatiekamercomplex gerealiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden