Open avond voortgezet speciaal onderwijs van de J.H. Donnerschool

Leerkracht consumptieve techniek E. van den Berg en twee leerlingen
Leerkracht consumptieve techniek E. van den Berg en twee leerlingen
Foto: J.H. Donnerschool

De Glind – Veel mensen kennen De J.H. Donnerschool, school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs, van naam. De meeste mensen weten dat het om speciaal en voortgezet speciaal onderwijs gaat. Maar wat maakt deze school nu zo succesvol? Om dat te laten zien organiseert het voortgezet speciaal onderwijs (vso) op dinsdag 31 januari een openavond voor (toekomstige) leerlingen en hun ouders/verzorgers.

 De J.H. Donnerschool is een gewone school, met gewone leerlingen, maar met expertise in het begeleiden van leerlingen. En met succes. De locatie voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) laat op de open avond zien hoe er voor gezorgd wordt dat jongeren jaarlijks een succesvol leer- en ontwikkelingstraject volgen die uiteindelijk en in de meeste gevallen zorgt voor een diploma van vmbo of mbo-1. De diploma’s zijn een regulier diploma afgegeven door een reguliere school voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Er zijn kleine klassen en er is veel individuele begeleiding.

 De J.H. Donnerschool is een speciale school die leerlingen helpt te ontdekken wie ze zijn, welke talenten ze bezitten, wat ze nodig hebben en wie ze kunnen worden. Deze missie drijft de medewerkers en leerlingen van de school.
Het is een school waar ieder zijn of haar schouders eronder zet. Er wordt hard gewerkt op alle leergebieden, zowel de leervakken, creatieve vakken als het bewegingsonderwijs. En natuurlijk is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten zoals excursies en sportdagen. Maar alles wel zorgvuldig begeleid en goed voorbereid!

Na een korte presentatie is er de mogelijkheid kennis te maken met de verschillende vakken en de (vak)leerkrachten en begeleiders. De pas nieuw ingerichte leslokalen, het technieklokaal, kooklokaal  zijn uiteraard te zien! Alle lokalen zijn de afgelopen vijf jaar helemaal opnieuw ingericht. Bovendien maak je kennis met de mensen van de commissie van begeleiding (orthopedagogen, interne begeleider en maatschappelijk werker).

Welkom op dinsdag 31 januari om 19:00 uur op J.H. Donnerschool, Schoonderbekerweg 45, 3794 NA De Glind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen