Cultura en Enka-bewoners organiseren Winterfestival Op Enka

Foto: Cultura

EDE – Op zaterdag 17 december organiseert Cultura samen met bewoners van de wijk Enka het Winterfestival Op Enka, een gratis festival vol (straat)theater, muziek, workshops en natuurlijk foodtrucks! Van 16:00 uur tot 21:00 uur kan jong en oud terecht rondom het Kantinegebouw.

Het festival sluit een jaar af waarin het 100-jarige bestaan van de wijk is gevierd. Met dit evenement wil Cultura de bewoners van Enka (verder) kennis laten maken met cultuur in Ede én andere wijkgenoten.

Singer-songwriters

Op de parkeerplaats naast het Kantinegebouw (waar de school de Ontdekking in zit) komt een podium te staan. Op dit podium treden verschillende artiesten op: van de Wageningse singer-songwriter Rogier Pelgrim tot een echte circusact speciaal voor kinderen, gespeeld door RangPangCircus. Daarnaast treedt Walinda de Jong, zelf woonachtig in de wijk, op en verzorgt Piepschuim een muzikale cabaretvoorstelling.

Buurtsafari

Waterlanders, een kunstenaarscollectief uit Wageningen, gaat samen met bewoners op Buurtsafari. De Buurtsafari is een theatertocht door je eigen wijk en laat mensen met andere ogen naar hun eigen buurt kijken. Wil je meelopen met deze Buurtsafari? Om 16.30 en 19.30 uur verzamelen we in de Kantine, op de tweede verdieping van het Kantinegebouw. Naast Waterlanders loopt de straatband Harvest ook door de wijk. Harvest speelt al ruim 30 jaar met veel plezier liedjes uit 100 jaar popmuziek. Met een heel arsenaal aan instrumenten én heel veel zang, zet de band aanstekelijke uitvoeringen neer van bekende en minder bekende klassiekers.

Maak een vlaggenlijn voor de buurt

Steek je liever de handen uit de mouwen? Ook daar is aan gedacht! In de gymzaal en in het Kantinegebouw zijn verschillende workshops. Knutsel een kerstboom, help mee een stoffen vlaggenlijn te maken voor in de wijk of kleur op het schoolplein mee aan het grootste kunstwerk van Enka. Voor de allerkleinste Enka-bewonertjes is er een speciale muziekworkshop van Harlekijntje.

Foodtrucks

Een festival is natuurlijk geen festival zonder eten. Daarom zijn er drie foodtrucks, met voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen kiezen uit o.a. hamburgers, friet, glühwein, koffie en vegetarische stoofpotjes. Genoeg lekkers om heerlijk bij op te warmen dus!

Het hele programma en het blokkenschema staat op cultura-ede.nl/winterfestival.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen