Wedstrijdverslag DTS Ede – DZC ´68

Matig duel eindigt onbeslist

Het thuisduel tegen DZC ´68 eindige vandaag in een gelijkspel. In het weinig verheffende duel kwamen de gasten na 20 minuten op voorsprong vanuit een corner. In het tweede bedrijf bracht Evert Palm de Edenaren op gelijke hoogte. Daarmee verliezen beide ploegen de aansluiting met de koplopers.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Albert Willemsen

Vandaag ontving DTS Ede op Inschoten DZC’68 uit Doetinchem. Tegen deze club heeft het de laatste jaren al heel wat duels gespeeld. En ondanks dat de uitslagen vaak in het voordeel van DTS Ede uit vielen, lagen de krachtsverhoudingen in die duels niet veel uit elkaar. Ook dit seizoen doen de gasten uit Doetinchem het heel aardig. Voorafgaand aan dit duel hadden zij net zo veel punten weten te vergaren als de Edenaren.

Ook vandaag wat het duel tussen beide ploegen in evenwicht. Al had DTS Ede in de beginfase al kunnen toeslaan. Het was Nehkomi Veldt, die na amper vijf minuten de bal voor het inschieten had. Dit gebeurde niet en zo was het DZC’68 wat zowaar uit een dood spelmoment toesloeg. Een corner werd in de 20e minuut vanuit een scrimmage binnen gewerkt door Noë Bokila; 0-1. De gasten bleven gevaarlijk in de omschakeling en DTS Ede wist maar mondjesmaat door het verdedigende Doetinchemse blok heen te komen. In de 30e minuut was Haikaz Vervaart dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging voorlangs. De inkomende Evert Palm kwam net een paar centimeter te kort om de bal binnen te glijden. Ook Shapoul Ali kwam even later een paar centimeter te kort om de afgemeten voorzet van Evert Palm binnen te koppen.

De tweede helft kwam de thuisploeg wat beter voor de dag. Het speelde met wat meer drang naar voren. In de 64e minuut werd dit beloond met de gelijkmaker. Een goed genomen corner van Nehkomi Veldt werd binnen gewerkt door Evert Palm; 1-1. Toch bleef het spelbeeld bij tijd en wijle slordig. Een paar verkeerde passes zorgden ook voor gevaarlijke uitvallen van DZC ’68. In de 72e minuut was Evert Palm dichtbij zijn tweede treffer. Een goede diepe bal van Haikaz Vervaart kon net niet door hem opgepikt worden in kansrijke positie. Coach Brehler bracht met Frank Boers en Huib Siefkes in het slot van de wedstrijd nog wat aanvallende impulsen. En zowaar werd DTS Ede een stuk gevaarlijker. In die periode was er een harde schuiver van Stijn Homburg die net naast, ging en schoot ook Frank Boers in kansrijke positie net naast. Aan de andere kant was het Robin Franken die met een mooie duik een gevaarlijk schot uit het doel dook.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Zij zien LRC en Scherpenzeel verder uit lopen. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij Oranje Wit in Dordrecht.

DTS Ede – DZC ’68 1-1 (0-1)
Doelpunten: 20. Noë Bokila 0-1, 64. Evert Palm 1-1
Gele kaarten: Evert Palm, Thomas Kleinlugtebeld, Yoek Verheij, Stan Booms