Workshop flessen beplakken 28 november. Bijeenkomst met energie-coach op 30 november

Foto: Ede.nieuws.nl

LUNTEREN – Tijdens deze workshop leert Carla Schoenmaker je hoe je jouw glazen fles kunt versieren met papieren servetten.

Je plakt het servet of delen daarvan met behulp van speciale lijm rechtstreeks op het glas. Na het drogen lak je de fles af met servettenlijm of lak voor een mooi effect. Er zijn een aantal flessen aanwezig om te beplakken, mocht je deze niet hebben. Op = op.

Neem zelf een klein nagelschaartje mee om te knippen. Servetten zijn aanwezig, maar je mag deze ook zelf meenemen.

De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Je krijgt een kopje koffie of thee. Andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Wil je mee-eten? Op het menu snijbonenstamppot met spekjes. Vanaf 18.15 uur kun je tegen betaling van € 5,00 voor 400 gram maaltijd op deze avond mee-eten. Wil je wat meer maaltijd dan betaal je € 0,50 meer voor 50 gram. Tot uiterlijk zondag 27  november kun jij je daarvoor opgeven.

WOENSDAG 30 NOVEMBER BIJEENKOMST MET ENERGIECOACH

Heb je een laag inkomen en een te hoge energierekening? Weet je niet hoe je zou kunnen besparen op de energiekosten? Kom dan op woensdag 30 november naar deze bijeenkomst met een energiecoach.

Wist je dat 10% van de huishoudens in Nederland een te hoge energierekening heeft ten opzichte van het inkomen? Hierdoor hebben zij moeite met het betalen van de energierekening. Een oplossing is het verlagen van de energiekosten. Echter, dat gaat niet vanzelf. Een goed geïsoleerde woning is een belangrijke stap naar lagere energielasten en meer comfort.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zal energiecoach Ernst van der Heijden je meer vertellen over wat het Energieloket in Ede doet en over de energie-box. Dit is een doos met energiebesparende producten, zoals: een ledlamp, een stekkerdoos, tochtstrip, radiatorfolie en een douchetimer. Ook geeft hij tips om energie te besparen door aanpassingen in je gedrag, het isoleren van je woning en het optimaliseren van bestaande installaties en apparaten. Daarnaast krijg je via welzijnsorganisatie Malkander een overzicht van welke ondersteuning er in Ede is bij energiearmoede, financiële regelingen die er zijn en waar je financiële ondersteuning kunt krijgen.

Deze bijeenkomst met de energiecoach is op woensdag 30 november van 19.30 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Locatie is Ana-Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Deze activiteit is een initiatief van de stichtingen Ana-Upu en Mantelzorg trefpunt Lunteren.

Locatie is stichting Ana Upu aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 16.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen