Onfortuinlijk eigen doelpunt beslist duel in Doorwerth

DTS Ede heeft zaterdag het uitduel in Doorwerth tegen DUNO met 1-0 verloren. Het duel was lang in evenwicht, maar werd uiteindelijk beslist door een ongelukkig eigen doelpunt.

Verslag: René Willemsen
Foto’s: Aart de Zeeuw

Vandaag stond het lastige uitduel tegen DUNO op het programma voor de Edenaren. De laatste edities werden allen verloren. Ook dit jaar heeft het gedegradeerde DUNO weer een selectie om mee te doen voor de strijd om de titel. Vooraf aan dit duel hadden de Edenaren drie punten meer bij elkaar weten te spelen. Daarnaast was het ook het een weerzien van oude bekenden. DTS heeft een aantal spelers in de gelederen met een DUNO verleden. Bij DUNO zien we Chiel Willems terug die het blauw wit van DTS Ede nog heeft verdedigd.

Om half drie werd er afgetrapt en was het DUNO wat al snel het initiatief naar zich toe trok. In de 14e minuut wist het voor het eerst een uitgelezen mogelijkheid te creëren. Randje buitenspel braken twee aanvallers door over de linkerflank, maar het was doelman Robin Franken die redding bracht. Hij kwam goed uit, verkleinde zijn doel en wist met de voet redding te brengen op de inzet. DTS Ede bleef enige tijd onder druk staan, maar wist zich naarmate de eerste helft vorderde in het duel te voetballen. Manco aan Edese zijde was dat het aanvallend, maar geen gevaar wist te stichten. Verdedigend deed het uitstekend werk. Daar DUNO ook niet meer gevaarlijk werd was de ruststand een logisch gevolg.

Ook na de thee was het duel in evenwicht. Beide ploegen opereerden voorzichtig. In de 53e minuut was Evert Palm dicht bij een doelpunt. Een goede interceptie van Haikaz Vervaart op de helft van DUNO luidde deze mogelijkheid in. Keeper Lars Hekkers wist er nog net een handje tegen de snoeiharde inzet van Evert Palm te krijgen. Even later was het Stijn Homburg die de DUNO goalie bijna verraste met een indraaiende corner. Wederom was een handje net onder de lat genoeg. Niet veel later lijkt het toch DUNO te zijn die de score gaat openen. Balverlies van Joël van Wijk leidt een grote kans in. Echter, opnieuw is het Robin Franken die met een goede ingreep zijn ploeg overeind houdt. In de 77e minuut valt er dan alsnog een doelpunt. Een hard genomen corner vliegt via Ahmed Lak de linkerhoek van het Edese doel binnen; 1-0. Een erg onfortuinlijk lot. Coach Arnold Brehler brengt wat aanvallende wissels in het slot en ook wordt verdediger Joël van Wijk naar voren gedirigeerd. Tot nu toe blijft de thuisploeg relatief eenvoudig overeind, maar in het slot is het toch spannend. In de slotminuut had Etienne Baars de gelijkmaker op de schoen. Een diepe bal wordt goed afgeschermd door Joël van Wijk en verlengd, maar de daaropvolgende voorzet werd echter van dichtbij net over geschoten.

Ondanks dat DUNO Doorwerth wat meer overwicht had in dit duel is het bijzonder zuur dat de wedstrijd op deze wijze is verloren. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis SVL uit Langbroek.

DUNO – DTS Ede 0-1 (0-0)

Doelpunt: 77. Ahmed Lak (eigen doelpunt)

Gele kaarten: Jardell Kruidbos, Gloria Mavanga Papela, Justin Paal, Hidde Eshuis