Andermaal winst DTS Ede

DTS Ede heeft zaterdagmiddag het uitduel in Groesbeek tegen Achilles ´29 met 1-4 gewonnen. Vlak voor de rust pakte het de leiding en, nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan, wist het in de tweede helft de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Doelpuntenmakers aan Edese zijde waren vandaag Evert Palm (3x) en Roy Ploeg.

Verslag: René Willemsen
Foto ‘s: Aart de Zeeuw

Na de indrukwekkende openingsronde moesten de Edenaren vandaag naar sportpark de Heikant in Groesbeek afreizen om het daar op te nemen tegen Achilles ’29. DTS Ede kwam in de beginfase enige malen gevaarlijk door, maar de laatste pass was nog niet goed. De mogelijkheden werden niet benut en zo ontspon er een aantrekkelijk duel waarin de krachtsverhoudingen niet zoveel van elkaar verschilden. Toch was DTS Ede de ploeg die voor het meest gevaar zorgde. Zo was Haikaz Vervaart in de 32e minuut dicht bij een treffer, zijn harde afstandsschot ging net naast. Niet zoveel later werd Evert Palm na een fraaie combinatie vrijgespeeld, maar van dichtbij eindigde zijn schot op keeper Yorrit Kanters. In de 41e minuut was het dan wel raak. In eerste instantie werd een voorzet vanaf de flanken nog uitverdedigd, maar in in de rebound bediende Huib Siefkes Evert Palm, die van dichtbij raak prikte; 0-1. Vlak voor rust werd Joshua Isibor na een domme overtreding op het middenveld voor de tweede maal met geel bestraft. Daarmee kwamen de Groesbekers met tien man te staan.

Na de rust was Shapoul Ali dicht bij een treffer. Zijn inzet ging net over. Even later was het Stijn Homburg die werd vrijgespeeld en rakelings voorlangs schoot. In de 51e minuut viel de tweede treffer van die middag wel. Het was wederom Evert Palm die toesloeg; 0-2. Voor de Edenaren leek er niets aan de hand, maar toch wist de thuisploeg zich nog eens op te richten. Het was Joël Tshibamba die in de 61e minuut vanuit een corner de bal binnen kopte; 1-2. En zowaar kwam er een Groesbeeks offensief. Het was gedurende een periode gevaarlijk en, ondanks dat DTS Ede ook enige malen gevaarlijk door kwam, was de wedstrijd nog geen gelopen koers. Het wist ook nog de 2-2 te maken, maar voordat de bal over de lijn ging was er al afgefloten door de referee vanwege een gemaakte overtreding. In het laatste kwart waren er nog een aantal goede kansen voor de Edenaren. Zo was er een vrije kopkans voor Evert Palm en miste Stijn Homburg in kansrijke positie. In de voorlaatste minuut was het de net ingevallen Roy Ploeg die de wedstrijd in het slot gooide. Een terugspeelbal vanaf de flank werd nog met zijn teen verlengd en vloog in de uiterste rechterhoek; 1-3. Even later was het wederom raak. De ingevallen Maarten van Steenbeek wist met een fraaie solo aan de zijlijn enige spelers te passeren en het was uiteraard Evert Palm die afrondde; 1-4.

Daarmee heeft DTS Ede een super start. Komend weekend speelt het wederom om 18.00 uur, maar dan op het eigen sportpark Inschoten om de Edese derby tegen Bennekom te spelen.

Achilles ´29 – DTS Ede 1-4 (0-1)

Doelpunten: 41. Evert Palm 0-1, 51. Evert Palm 0-2, 61. Joël Tshibamba 1-2, 89. Roy Ploeg 1-3, 90+1 Evert Palm 1-4

Gele kaarten: Joshua Isibor 2x (rood), Niels Lieffers, Stijn Homburg, Robin Franken