Op zaterdag 1 oktober was de Landelijke Herdenkingsdag Geweldsslachtoffers in Ede

EDE – Op zaterdag 1 oktober 2022 was de landelijke herdenkingsdag voor slachtoffers van zinloos geweld in Ede. Ongeveer 250 nabestaanden herdachten hun dierbaren die door een misdrijf omgekomen zijn in het gemeentehuis van Ede. Rond 10.40 uur verplaatste de herdenking zich naar de Grote Kerk.

Bij de herdenking was minister Weerwind van Rechtsbescherming en burgemeester René Verhulst van Ede aanwezig. Het herdenken gebeurde met gedichten, zang en het voorlezen van de namen. Minister Weerwind van rechtsbescherming heeft tijdens de herdenking samen met de voorzitter van de FNG Jack Keijzer, een kaars aangestoken om de nabestaanden symbolisch in het licht te zetten. Er was een openingswoord door Mevrouw Lena Olivier, een toespraak van de Voorzitter FNG Jack Keijzer, minister Weerwind, burgemeester René Verhulst en dominee Geerenstein.

Rond 13.00 uur heeft showband Irene de nabestaanden begeleid met een linttocht door het centrum van Ede. Een lint met een lengte van ruim 300 meter met hierop 200 namen van geweldslachtoffers. Na afloop van de linttocht is een tegel onthuld met de tekst: Geweld eindigt waar respect begint.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen