Gratis compost als dank voor scheiden GFT-afval

Foto: ACV Ede

Als dank voor het scheiden van GFT-afval krijgen inwoners van Ede van ACV en de Gemeente een zak compost cadeau. Op vertoon van hun afvalpas kunnen zij van maandag 20 t/m zaterdag 25 maart een zak afhalen bij het afval breng-station aan de Neonstraat 4. Bij inlevering van een zak textiel of elektrisch apparaat is ook de tweede zak compost gratis.

Groente- fruit- en tuinafval is nuttig afval. Het wordt verwerkt tot compost, bio-energie én tot groen gas. Hetzelfde gas waar de vuilnisauto’s van ACV op rijden die in Ede het vuil ophalen. Hiervoor is al het GFT-afval bruikbaar. Ook restanten van bereid voedsel, zoals vleesresten kunnen gewoon in de GFT-bak. Met de jaarlijkse compostweek wil ACV het belang van het scheiden van GFT-afval onderstrepen.

Ook tweede zak gratis
Inwoners die een zak afgedankte kleding of textiel of een elektrisch apparaat inleveren, krijgen ook de tweede zak compost gratis. Dit textiel en deze apparaten worden door Restore Kringloop, So Grade en Road2Work hergebruikt. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is het inleveren van gebruikt textiel of elektra dus goed voor mens en milieu.

Afvalbrengstation
Het afvalbrengstation van gemeente Ede ligt aan de Neonstraat 4. Het is maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur. ACV roept inwoners op tijdig hun zak compost af te komen halen, want op is op.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden