GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder

Wethouder Geert Ritsema
Foto: Groen Links Geert Ritsema

De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede zijn verheugd dat zij Geert Ritsema kunnen voordragen als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. 

Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was o.a. raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.

In Ede zal hij de taken overnemen van Lex Hoefsloot, die 8 november zijn functie heeft neergelegd. Dit betekent dat Geert Ritsema zich zal bezighouden met o.a. wonen, beheer openbare ruimte, duurzaamheid en energietransitie, maatschappelijke ondersteuning, maatschappelijke opvang, milieu en inwoners-participatie.

Geert Ritsema is momenteel werkzaam als senior bestuursadviseur Europa in de regio Arnhem-Nijmegen, onder andere op de thema’s duurzame energie, duurzame mobiliteit, circulaire economie en gezondheid. Tot medio 2018 was hij wethouder in Arnhem. Hij heeft ook langdurig gewerkt bij Greenpeace en Milieudefensie met als speciale aandachtspunten energie, landbouw en voedsel. Geert Ritsema is getrouwd en woont met zijn vrouw en zoontje in Amsterdam. Als wethouder zal hij voor door de week tijdelijke woonruimte in Ede zoeken. De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede zien de komst van Geert Ritsema met enthousiasme en met vertrouwen tegemoet. “We krijgen met hem een ervaren en gedreven bestuurder”, aldus fractievoorzitster Ellen Out.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden