Tekenen voor Sinterklaas

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- Geen Sinterklaas intochten in het Land, kinderen maken zich zorgen, hoe nu verder?

Kinderen willen net zoals elk jaar Sinterklaas graag een tekening geven, maar hoe moet dit nu?

Het Sinterklaasjournaal heeft daar een oplossing voor bedacht. Stuur je tekening gewoon naar je eigen burgemeester. Die zorgt er dan wel voor dat je kunstwerk bij de Sint terecht komt. Burgemeester Verhulst heeft inmiddels al tekeningen ontvangen.

Burgemeester René Verhulst: ”Het is jammer dat we Sinterklaas dit jaar niet kunnen ontvangen op het station Ede-Centrum. Met grote groepen mensen bij elkaar zijn de risico’s op besmetting van corona te hoog”. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat Sinterklaas helemaal niet naar Ede komt. Sterker nog. Hij moet hier wel komen! Een van de pieten is vorig jaar achtergebleven en die wil heel graag naar huis. Hij vraagt onze hulp.”

Waar is Piet?

Vorig jaar is er een Piet in Ede gebleven. Waarom? Dat weet niemand nog. De een zegt dat Piet verliefd was geworden op een meisje. De ander zegt dat hij juist verliefd is geworden op Ede. Of misschien was hij een beetje in de war en heeft hij gewoon de boot gemist. Kortom, het is nog een mysterie dat nodig uitgezocht moet worden en waar Sinterklaas alle kinderen van Ede vraagt om hem bij te helpen. De Sint wil Piet dit jaar graag weer mee terugnemen, maar dan moet hij wel weten waar hij is.

Sinterklaasjournaal

Net als voorgaande jaren zal de komst van de Sint weer samengaan met een Edes Sinterklaasjournaal. Deze wordt gemaakt door de leerlingen van het ROC in Ede, in samenwerking met de SBE en de gemeente Ede. Ook dit jaar is de burgemeester weer één van de schrijvers van het scenario en wordt het journaal gepresenteerd door juffrouw Sara. Vanaf 16 november is het te zien via XON (voormalig omroep Ede) en de kanalen van Ede. “Dit jaar kunnen we Sinterklaas dan niet met z’n allen welkom heten, maar misschien kunnen we hem wel helpen zoeken, en die tekeningen stuur die maar naar het gemeentehuis”, aldus burgemeester Verhulst.

Adres: Bergstraat 4, 6711 DD Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden