Edenaren krijgen 12 en 9 jaar cel voor cocaïnesmokkel

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE – Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft afgelopen donderdag celstraffen van twee tot twaalf jaar geëist tegen negen verdachten wegens cocaïnesmokkel. De verdachten variëren in leeftijd van 38 tot 66 jaar en komen uit heel Nederland.

De bende onder leiding van twee mannen van 46 en 61 jaar uit Ede smokkelde 60 kilo cocaïne vanuit Zuid-Amerika per schip en vliegtuig naar Nederland. Naast deze transporten smokkelde de bende aan de lopende band nog veel meer, vermoedt het OM.

De hoogste strafeisen van twaalf en negen jaar cel eiste het OM tegen de twee leiders uit Ede. De oudste van de twee kreeg eerder ook al eens jarenlange celstraffen voor cocaïnesmokkel en overtreding van de wapenwet.

De drugstransporten zijn door het OM tussen 1 juni 2018 en 8 februari 2019 gevolgd en in beeld gebracht.

Ook was een 50-jarige Rotterdammer in beeld gekomen, hij stuurde volgens de aanklacht mannen aan in havens om bij de douane ladingen te kunnen onderscheppen, tegen hem is zeven jaar cel geëist. Een 51-jarige man zonder woonplaats met een moord op zijn strafblad die volgens het OM geweld toepaste namens de bende, kreeg ook zeven jaar gevangenisstraf opgelegd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden