Jorisbrood Ede ontvangt Restauratiefonds Compliment

Bakker Joris Van Voorthuizen heeft op maandagmiddag 28 september een compliment ontvangen van Het Nationaal Restauratiefond.

Joris en Anne-Marie van Voorthuizen wisten hun monument met behoud van de monumentale waarden te verduurzamen en gaven het een nieuwe bestemming, hun ambachtelijke bakkerij Jorisbrood.

Van paardenstal tot bakkerij en lunchroom

Na het vertrek van Defensie uit de Mauritskazerne, stond het pand leeg. Bakker Joris van Voorthuizen zag er wel brood in en restaureerde het monument. Het begon allemaal vier jaar geleden toen Van Voorthuizen door een vriend werd gewezen op het terrein. Hij combineerde het bakkers vakmanschap met de liefde voor historische gebouwen. Na veel werk en met behulp van de gemeente Ede en het Restauratiefonds en nog meerdere partijen is deze bakkerij tot stand gekomen.

Een leuke aanrader om eens een bezoek te brengen voor heerlijk brood, maar ook voor een kopje koffie met gebak, of lunch. https://jorisbrood.nl/

Het Nationaal Restauratiefond
Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. In 2020 bestaat het Restauratiefonds 35 jaar en daarom reikt het Restauratiefonds in dit kroonjaar een aantal extra complimenten uit aan personen of organisaties die in de afgelopen jaren van grote betekenis zijn geweest voor het streven naar springlevende monumenten. Meer over het Restauratiefonds

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden