Tijdelijke noodcontainers voor problematische daklozen dicht

Opvang daklozen wat onlangs gesloten is. Naast Leger Des Heils
Foto: Ede.nieuws.nl

De noodopvang in Ede gaat vanaf vandaag vrijdag 31 juli dicht. Problematische daklozen die daar tijdelijk verbleven kunnen er nu niet meer terecht.

Om hoeveel mensen het precies gaat die nu zonder onderdak komen is niet duidelijk.

Volgens de gemeente willen de tijdelijke bewoners van de noodopvang zelf geen opvang meer. “Er is de afgelopen weken gekeken of de daklozen die in de units verblijven, konden doorstromen. Voor een persoon is er een passende oplossing gevonden. De anderen wilden geen opvang, maar buiten slapen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Ede.

Twee personen waarvan er één wel onderdak gevonden heeft erkennen dat ze van tevoren wisten dat ze op termijn uit de containers moesten, maar toch zijn ze nu boos en willen ze hulp van de gemeente. Bij enkele daklozen is er ook sprake van onwil om geholpen te worden. Bij enkele gaat het om problematische daklozen met een drugs en drank achtergrond.

Maar de opvang gaat toch echt dicht. De containers blijven overigens wel staan. Daar worden vanaf 1 augustus cliënten van het Leger des Heils opgevangen. Hun gebouw, het sociaal pension, wordt namelijk verbouwd waardoor de bewoners tijdelijk moeten verhuizen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden