Petitie gestart door Tim Sekac om Valleilijn door te trekken naar Apeldoorn

Foto: Ede.nieuws.nl

De Amsterdammer en treinfanaat Tim Sekac vindt de reistijd van Ede-Wageningen naar Apeldoorn veel te lang duren, hij heeft een beter idee en startte een petitie om de Valleilijn drastisch aan te passen.

De reistijd per trein van Ede- Wageningen naar Apeldoorn kan aanmerkelijk worden verkort door de Valleilijn door te laten lopen naar Apeldoorn.

Wie nu met het openbaar vervoer van Ede naar Apeldoorn reist, is ruim een uur kwijt. Het maakt niet zo heel veel uit of de reis met de trein van station Ede-Wageningen via Arnhem gaat of per bus over de Veluwe of met de Valleilijn over Amersfoort.

Spoorfanaat Tim Sekac heeft uitgerekend dat de reistijd van Ede-Wageningen – Apeldoorn kan worden teruggebracht tot 25 minuten. Er moet dan wel een aanpassing komen, daarvoor moet een nieuw stuk spoor worden aangelegd tussen Barneveld en Apeldoorn. Dan hoeft de trein niet meer eerst naar Amersfoort te rijden, waarbij Barneveld toch al een tussenstop is.

De petitie heeft Tim zondag online gezet en is inmiddels al door diverse mensen ondertekend. Of de petitie zin heeft, dat moeten we maar afwachten, zeker is dat de Valleilijn in deze corona-tijd het al moeilijk heeft om te blijven bestaan. Maar zeker wel een goed plan in betere tijden.

Petitie

De petitie is hier te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden