112

Verjaardagsfeest in De Klomp loopt uit de hand en is beëindigd door politie

Op zondag 19 juli 2020 omstreeks 00:45 uur is een flink uit de hand gelopen ‘’verjaardagsfeest’’ – dat is wat het volgens de organisatoren aanvankelijk was, maar dat liep dusdanig uit de hand waardoor het een hele andere dimensie kreeg – abrupt beëindigd.

Dit schrijft de politie Ede-Buitengebied op Instagram

Een half uur daarvoor kwam er bij de politie informatie binnen dat er op de Griftweg in de Klomp een groot feest gaande was. Toen collega’s daar vervolgens gingen kijken, bleek dat een menigte van ongeveer 130-150 jongeren uitbundig aan het feesten waren.

Coronaregels

Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden hierbij met voeten getreden. De jongeren kregen eerst de tijd en gelegenheid om het terrein op een normale manier te verlaten, echter sloeg de sfeer toen snel om. Hierbij werd door de jeugd o.a. een politievoertuig in de brand gestoken.

Vervolgens werd besloten – mede gezien de overtreding van de noodverordening en het doen stoppen daarvan – om het feest abrupt te beëindigen. Met een groot aantal politiemensen werd het terrein vervolgens ‘leeg geveegd’.

Geweld

Omdat een gedeelte van de groep weigerde te vertrekken, moest hierbij ook geweld worden gebruikt. Er zijn overigens geen aanhoudingen verricht.

Wijkagent Andries, ”Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat er op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan vervolgens op de beëindiging van een dergelijk ‘feest’ wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!”

De schade aan het politievoertuig is – door adequaat handelen – beperkt gebleven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen