Rabobank Vallei en Rijn doneert dinerbonnen aan ziekenhuis en hospice

Foto: Studio Pothoff

Op de linkerfoto: Mirjam van ’t Veld, Gerjo Schepers en Mariska de Kleijne. Op de rechterfoto: Bert Breunissen, Willem Meijer, Gerjo Schepers, Anda Pennings, Inge Groot.

Op dinsdag 14 juli overhandigden Mariska de Kleijne, Bert Breunissen en Willem Meijer namens Rabobank Vallei en Rijn een cheque aan Ziekenhuis Gelderse Vallei en Opella Hospice Bennekom. Inwoners van de Foodvalley hebben gefietst en gewandeld en kregen hier via de app SamenGezond punten voor. De cheques representeren het aantal gespaarde punten, die via de app zijn gedoneerd. Deze punten zijn door Rabobank Vallei en Rijn omgezet in 100 dinerbonnen voor zorgmedewerkers van het ziekenhuis en 20 dinerbonnen voor zorgmedewerkers van het hospice. Op deze manier willen zij de zorgmedewerkers bedanken voor hun inzet in de strijd tegen corona. Met de dinerbonnen kunnen zorgmedewerkers genieten van een ontspannen avondje uit.

Vitaal in Regio Foodvalley
Medio mei startte de community Vitaal in Regio Foodvalley, een initiatief van Gerjo Schepers van Libra Vitae. Inwoners van de Foodvalley werden opgeroepen om letterlijk in beweging te komen. Door de activiteiten bij te houden met de app SamenGezond spaarde men punten. Deze punten konden de inwoners doneren voor een dinerbon voor een zorgheld. Gerjo Schepers “Er is ontzettend veel gefietst en gewandeld, mensen zijn echt actief aan de slag gegaan. Het is mooi om te zien dat mensen extra gemotiveerd worden om te bewegen als hier een goed doel aan gekoppeld is”.

Samen bereik je meer dan alleen
Het initiatief is in samenwerking met en met financiële steun van Rabobank Vallei en Rijn en de Jongerenraad van dezelfde bank uitgevoerd. Er werd gebruik gemaakt van het platform van SamenGezond. Nanda de Jong van SamenGezond: “Als partner van de coalitie Preventie van Regio Foodvalley werken we graag mee aan het verbeteren van de gezondheid van de inwoners uit de regio. Het initiatief van Gerjo Schepers sloot daar naadloos bij aan”. Mariska de Kleijne, directievoorzitter bij Rabobank Vallei en Rijn, sluit zich daarbij aan.  “Bovendien past dit maatschappelijke initiatief goed bij de Rabobank en het unieke aan dit project is dat het aan 3 kanten werkt: stimuleren van de vitaliteit van de inwoners van de regio Foodvalley, steun aan restaurants uit de regio en bedanken van zorgmedewerkers. Win-win-win dus! We stimuleren hiermee bovendien onze medewerkers vitaal te blijven in deze crisistijd en een steentje bij te dragen aan het welzijn en de welvaart in de regio.”

Blije zorgmedewerkers
“De timing van deze verrassing is perfect”, aldus Mirjam van ’t Veld, Voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Gelderse Vallei. “De werkdruk voor de zorgmedewerkers is onveranderd hoog en sommige patiënten vinden het steeds lastiger om nog langer begrip op te brengen voor de situatie die Covid-19 met zich meebrengt. Dat maakt het voor de zorgmedewerkers nog steeds een intensieve periode. Een dinerbon voor een avondje uit eten is dus heel welkom.”

Ook bij het hospice zijn ze aangenaam verrast door deze actie. Zij ontvangen de dinerbonnen van de Jongerenraad van Rabobank Vallei en Rijn. Anda Pennings, Verpleegkundige in het hospice: “Naast medewerkers werkt ons hospice ook met heel veel vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het hospice niet kunnen bestaan. De dinerbonnen worden daarom verdeeld onder de medewerkers en vrijwilligers. Zo kunnen wij hen bedanken voor hun inzet. Het is mooi om te zien dat juist jongeren ook aan deze doelgroep denken.”

Hoe verder
We hopen dat deze actie een vervolg krijgt na de zomer. Aan alle deelnemers is de boodschap meegegeven om ondertussen lekker te blijven bewegen en punten te sparen. Ze belonen zichzelf dan met een leuk cadeau of doen een donatie aan een goed doel uit de webshop. Kijk voor meer informatie op www.samengezond.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden