Bennekomse scholen fuseren en krijgen nieuwe naam

Foto: CNS

BENNEKOM- CNS-basisscholen De Wingerd en Juliana in Bennekom zullen vanaf deze zomer starten als een nieuwe school. Bij een nieuwe school hoort ook een nieuwe naam. De fusieschool heeft De Plataan als naam gekregen.

Nederland heeft te maken met een leerlingen-krimp. In Bennekom is dat volgens de scholenkoepel CNS Ede wel minder voelbaar dan in andere delen van het land, maar ook in Bennekom stonden lokalen leeg en dat kost geld. Het huidige lerarentekort vraagt ook om goed te kijken naar oplossingen, en zo besloot CNS Ede onderzoek te laten doen of het samenvoegen van De Wingerd en Juliana mogelijk zou zijn.

Een werkgroep bestaande uit ouders en leerkrachten van beide scholen hebben gekeken naar alle voor- en nadelen van een mogelijke fusie. Na een uitvoerig proces kwam er groen licht voor de fusie. Er is gekozen voor een hoofdlocatie aan de Heidelaan (nu De Wingerd). Dit gebouw komt ook in aanmerking voor verbouw of nieuwbouw. De andere locatie is aan de Halderweg (nu Julianaschool).

“De ideale omstandigheden om een nieuwe school vorm te geven”, zegt schooldirecteur Bertine Folmer. “Ondanks dat het voor beide scholen een beetje heeft gevoeld als afscheid nemen, heeft iedereen veel zin om te starten. We laten het beste van beide scholen terugkomen op De Plataan.”

De naam De Plataan is gekozen via een prijsvraag waarbij leerlingen een naam voor hun nieuwe school konden bedenken. Liefst vijf kinderen kozen voor De Plataan als naam.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden