Black Lives Matter-demonstratie in Ede

Foto:

Black Lives Matter antiracisme en anti-discriminatie wil komende zaterdag 11 juli een demonstratie houden bij het monument op de Ginkelse Heide in Ede.

Op dit moment zijn wereldwijd protesten en demonstraties gaande tegen racisme en discriminatie. De aanleiding is de dood van George Floyd in de Verenigde Staten. “Hij is één van de vele slachtoffers van diepgeworteld racisme en discriminatie. Racisme en discriminatie zijn ook in Nederland alom aanwezig in een andere vorm”, aldus team Black Lives Matter Ede.

MAATREGELEN

“Gelijke kansen voor iedereen is van groot belang voor de toekomst van ons land en van Ede. Alleen samen kunnen we het probleem van racisme en discriminatie oplossen. Daarbij verwachten wij ook concrete maatregelen van onze volksvertegenwoordigers, ter bestrijding van discriminatie en racisme die ten goede komen en inclusief zijn voor onze gehele samenleving.”

SPREKERS 

Daarom is er zaterdag 11 juli van 12.00 tot 13.00 uur een Black Lives Matter antiracisme en anti-discriminatiedemonstratie in Ede, bij het monument en de schaapskooi.

Het wordt een vreedzame demonstratie waar een podium geboden wordt aan sprekers met verschillende achtergronden, aldus de organisatie. “Wij vragen om solidariteit te tonen, in vrede aan te sluiten en een luisterend oor en een open hart te bieden aan deze sprekers en iedereen die met racisme en discriminatie te maken heeft.”

REGELS In verband met de Covid-19

Het is verplicht om een mondmasker te dragen en de 1,5 meter afstand regel na te leven. Er zijn ‘field-stewards’ aanwezig om ieders veiligheid en de strikte afspraken van deze veiligheidsafspraken te waarborgen.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden