112

Bestuurder vlucht bij aanhouding en inzittende gaat er met de auto vandoor

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- Afgelopen nacht rond 02.30 uur ging de politie een voertuig achterna, die van het Kuiperplein af kwam rijden. Uit ervaring weten de agenten dat veel bestuurders een “glaasje” op hebben. Ze wilden het voertuig stopzetten op de Leendert Tulplaan in Ede.

Toen de bestuurder van het aangehouden voertuig zijn auto had stilgezet gooide hij zijn portier open en rende ervandoor. Hierop is één agent achter de bestuurder aangerend. De andere collega is met het dienstvoertuig gekeerd en de Leendert Tulplaan via de andere zijde ingereden.

De agent die achter de bestuurder aan rende zag dat de verdachte de hoek om ging en op het moment dat de agent zelf de hoek om gelopen was, bleek de verdachte uit het zicht verdwenen. Gezien de korte tijd die daartussen heeft gezeten wist de agent dat de bestuurder verstopt moest zitten. De agent die met het dienstvoertuig was omgereden, sloot zich weer bij zijn collega aan. En vonden toen de vluchtende man verstopt zitten achter een geparkeerde auto. Hierop konden ze de man staande houden.

De bestuurder kon zich niet identificeren, waarop de man is aangehouden. De collega’s roken een alcohol lucht en hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed heeft gereden. Uit het daaropvolgend onderzoek bleek dit ook het geval.

Het voertuig waarin de bestuurder reed was in tussen verdwenen. De agenten gaven het kenteken door aan de eenheden die in de omgeving rondreden. Deze collega’s troffen het voertuig vervolgens een paar straten verderop aan. De persoon die op dat moment achter het stuur zat, bleek eveneens te rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek dat deze bestuurder ook de auto bestuurde met een ingevorderd rijbewijs.

De aangehouden man vond het daarop nodig de collega’s te beledigen. Beide bestuurders zijn overgebracht naar het bureau waar ze een verklaring mochten afleggen voor de gepleegde strafbare feiten. Beide verdachten krijgen van justitie te horen wat hun straf wordt.

Bericht Facebook Politie Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden