Zorg over huiselijk geweld in coronatijd – Webinar CHE

Foto: CHE

Deskundigen op gebied van huiselijk geweld maken zich zorgen over oplopende spanningen binnen gezinnen. Hoe kun je de signalen herkennen van huiselijk geweld en wat kun je dan doen als professional of ‘naaste’? Andries Scherpenzeel van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) verzorgt een Webinar Zorg over huiselijk geweld op dinsdag 23 juni om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Andries Scherpenzeel, aandacht functionaris Huiselijk Geweld en Coördinator van de minor Aanpak Huiselijk Geweld op de CHE: “Onlangs las ik dat huisartsen zich zorgen maken over oplopende spanningen binnen gezinnen. En ze zijn niet de enige. Elke deskundige of organisatie op het gebied van huiselijk geweld die je het vraagt, zegt: we gaan ervan uit dat er op dit ­moment meer huiselijk geweld plaatsvindt. Door de coronacrisis is er meer aandacht voor.  Dat is fijn, maar wat kunnen we zelf doen als we er mee te maken krijgen?”

(H)erkennen van stressvolle situaties
Scherpenzeel: “Tijdens het Webinar bespreek ik een aantal voorbeelden van zorgelijke situaties en geef ik tips geven die helpend kunnen zijn voor eenieder die met (vermoedens van) huiselijk geweld te maken hebben. Het is nu het juiste moment om mensen te activeren en steun te bieden door betrokkenheid te tonen en vragen te durven stellen. (H)erkenning van stressvolle situaties waar mensen het soms al jaren volhouden zegt ook iets over hun veerkracht, vragen als: hoe lang houd je het nog vol, is hier een voorbeeld van. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf wat kan jij als ‘naaste’ hierin betekenen?

Dit Webinar is bedoeld voor professionals die hier in hun werk mee te maken hebben. Ook als je hiermee in je persoonlijke omgeving mee te maken hebt, nodigen we je van harte uit om deel te nemen op 23 juni. Aanmelden via www.che.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden