Biomassacentrales in Ede willen de emissies verminderen

Foto: Warmtebedrijf Ede

De gemeente heeft bij de eigenaar van de biomassacentrales aangedrongen op het nemen van extra maatregelen ‘naar aanleiding van de klachten en de media-aandacht over de effecten van de centrales op de luchtkwaliteit in Ede’.

‘Het warmtebedrijf in Ede gaat nu de extra maatregelen nemen om de uitstoot van de biomassacentrales 25 tot 35 procent terug te dringen. Dat staat nu in een schrijven van B&W aan de gemeenteraad van Ede’, aldus burgemeester Verhulst afgelopen dinsdagmiddag 9 juni.

Informatiebijeenkomst biomassa Ede 

In een aparte vergadering op donderdag 11 juni wordt dit onderwerp in de gemeenteraad behandeld.

Valentijn Kleijnen van het Warmtebedrijf Ede zal met milieudeskundige van de Omgevingsdienst Vallei, Robert van Rheenen en Johan Vollenbroek van organisatie Mobilisation For The Environment, op donderdag 11 juni om 15.00 uur uitleg geven wat de plannen en de visie zijn. Er zijn door de gemeenteraad vragen gesteld over de volksgezondheid om en nabij de biomassacentrales in Ede.

Meer controles op uitstoot

Wat al vaststaat is dat naast het terugdringen van de emissie, worden er in de toekomst ook extra metingen gedaan om de fijnstofuitstoot goed in kaart te brengen. De Omgevingsdienst Regio Arnhem gaat dat op verzoek van de gemeente Ede doen. En Warmtebedrijf Ede laat zelf ook een onderzoek uitvoeren.

Informatiebijeenkomst biomassa Ede is te volgen op onderstaande link donderdag 11 juni 15.00 uur.

https://ede.raadsinformatie.nl/

Meer info dossier: Warmtecentrale Ede

https://ede.nieuws.nl/nieuws/28816/groenlinks-wil-minder-uitstoot-door-kleine-biomassacentrales/

https://ede.nieuws.nl/gemeente/30740/reactie-van-wethouders-over-bericht-in-de-media-aangaande-fijnstof-uitstoot-bij-bio-energie-centrales-ede/

https://ede.nieuws.nl/gemeente/30841/edese-biomassacentrale-aan-de-knuttelweg-krijgt-dwangsom-opgelegd-voor-stoken-van-nat-hout/

https://ede.nieuws.nl/nieuws/31770/overlast-van-stinkende-wolk-in-ede/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen