Schilderij Dianne Rebergen geschonken aan Vilente Pieter Pauw

Foto: Berry de Reus Fotografie

Van links naar rechts op de foto (Berry de Reus Fotografie): Jobke Bekkers, Judith van Tinteren-Rill, Dianne Rebergen en Deborah van der Stoep, onder de luifel bij de hoofdingang van Pieter Pauw.

Vandaag kreeg Judith van Tinteren-Rill, specialist ouderengeneeskunde bij Vilente Pieter Pauw in Wageningen, een bijzonder cadeau: een prachtig schilderij van kunstenares Dianne Rebergen. Met dank aan Deborah van der Stoep die een crowdfundingsactie startte om deze schenking te realiseren.

Kunst voor de zorg
Met het initiatief ‘Kunst voor de zorg’ wilde Deborah van der Stoep, zelf reumatoloog en momenteel werkzaam als arts in de GGZ, twee goede doelen ineen steunen. “Ik wilde atelier Purple van Dianne Rebergen financieel steunen. Deze kunstenares zag haar inkomsten vanuit groepslessen schilderen en boetseren in één klap verdwijnen de afgelopen periode. En ik wilde personeel en bewoners van verpleeghuis Pieter Pauw een hart onder de riem steken. De corona epidemie heeft het werken zwaar gemaakt voor het personeel en de strenge regels rondom bezoek is voor bewoners moeilijk”.

Crowdfunding
Met een crowdfundingsactie werd geld ingezameld om een schilderij uit het atelier te kopen, om het vervolgens cadeau te doen aan alle bewoners en personeel van de verpleeginstelling. “Hopelijk voelt dit kleurrijke schilderij als een steuntje in de rug om door te zetten”, aldus Deborah van der Stoep.

Prachtig
“Het schilderij is prachtig, warm en tegelijk fris”, omschrijft regiomanager Jobke Bekkers het geschonken kunstwerk. “We zullen nog een keer een afspraak maken voor een kopje koffie met gebak zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Dan kunnen Deborah en Dianne met eigen ogen zien hoe het in onze centrale hal een mooie plek heeft gekregen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen