ValleiEnergie levert nieuwe zonnecentrale in Ede

Foto: Vallei Energie

ValleiEnergie heeft er een nieuwe zonnecentrale bij op het dak van de gymzaal Wulplaan in Ede. Deze zonnecentrale is als laatste dak in gebruik genomen van de vier daken die door de gemeente Ede ter beschikking zijn gesteld.

Met 246 panelen levert dit dak al een flinke hoeveelheid ValleiStroom, met een jaarproductie van 72 MWh, voldoende voor ongeveer 25 huishoudens met een gemiddeld verbruik.

Door de beperkende maatregelen rond Corona is de feestelijke opening uitgesteld.

Voorzitter ValleiEnergie, Elmar Theune: “Een zonniger start kon ValleiEnergie zich niet wensen. In de maand mei (die nog niet voorbij is) hebben we al meer dan 8 MWh gedraaid. Dat is een gemiddeld stroomverbruik van ongeveer 15 huishoudens. Deelnemers kunnen zelf op internet bijhouden hoeveel energie hun zonnecentrale heeft opgewekt per dag. Het is onze zesde zonnecentrale, we zijn er trots op.”

Wethouder Lex Hoefsloot (o.a. duurzaamheid). “Met dit project produceren we meer duurzame energie in Ede. Een project van, voor en door Edenaren, lokale stroom van om de hoek.”

Landelijke energieproducent om nieuwe energie

De energie van deze en alle andere zonnecentrales van ValleiEnergie wordt door ValleiEnergie (producent) verkocht aan. Doel van om|nieuwe energie is om Nederland zo snel mogelijk om te laten gaan van grijze stroom naar 100% duurzame stroom uit eigen buurt. Een energieleverancier zonder winstoogmerk die voor de coöperaties werkt.  om|nieuwe energie is de meest groene, duurzame leverancier die door de Consumentenbond al vijf keer op rij een 10 gescoord heeft. Deelnemers die hiervan klant worden, hoeven geen lidmaatschap te betalen aan ValleiEnergie en dragen zo bij aan de groenste, lokale stroom.

Meikade Ede

ValleiEnergie zit niet stil dit voorjaar en is al volop bezig met een volgende zonnecentrale op de Meikade in Ede. Meedoen? Kijk voor meer informatie op https://www.valleienergie.nl/meikade

Wat doet ValleiEnergie?

Coöperatie ValleiEnergie maakt zich sterk voor de opwek en levering van lokale, groene energie door en voor inwoners en bedrijven in de FoodValley.

Inwoners en bedrijven kunnen samen met ValleiEnergie de lokale en regionale duurzame energieprojecten ondersteunen door klant te worden, ‘om te stappen’ naar om|nieuwe energie en lid worden van de Coöperatie. Daarnaast steunt ValleiEnergie gemeenten, bewoners en bedrijven met energieloketten, wijkaanpakken, energie besparen en van het gas af projecten.

Meer info: www.valleienergie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden