112

Bestuurder raakt auto kwijt na diverse overtredingen

Foto: Ede.nieuws.nl

Agenten zagen op Donderdag 21 mei rond 04:15 uur, een personenauto op de Dr. Willem Dreeslaan rijden. Onder het voertuig kwam een rode gloed vandaan, alsof er vuur onder de bodemplaat uitsloeg. De agenten gaven de bestuurder een volgteken, om de chauffeur van de auto eropaan te spreken.
Een agent bekeek het voertuig van dichtbij en zag dat de rode gloed van de uitlaat afkwam. Deze was gloeiend heet!! Dat was geen goed voorteken…

Bij het aanspreken van de man op dit gebrek, roken de agenten dat zijn adem naar alcohol rook. Er werd een blaastest af genomen en de uitslag was ‘P/A’.
Ondertussen vroegen de agenten de man naar het rijbewijs, maar die had hij niet bij zich. Daarop om een identiteitsbewijs gevraagd, maar ook deze kon hij niet overhandigen. Toen vroegen ze naar het inschrijfadres, maar daar stond hij juist niet ingeschreven. Na nog een adres opgezocht te hebben, kwam er opnieuw niks uit.

Uiteindelijk konden de agenten controleren wie de man was. Ondertussen zei hij dat hij gewoon in het bezit was van een rijbewijs. Na controle bleek dat hij inderdaad in het bezit was van een rijbewijs, dus dat was niet gelogen. Helaas was zijn rijbewijs voor diverse categorie├źn ongeldig verklaard. Waaronder categorie B, wat nodig is voor het besturen van de personenauto. Na deze mededeling werd de man recalcitrant en zei niet mee te gaan naar het bureau, omdat de zaak wel op straat geregeld kon worden. Echter kan dat niet en is de man meegenomen naar het bureau. De man was op dat moment aangehouden voor het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs.

In het politiesysteem bleek dat hij al twee keer eerder is aangehouden voor het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en dit in combinatie met rijden onder invloed van alcohol/drugs. Daarom namen agenten op het bureau nog een speekseltest af, welke positief testte op Amfetamine/XTC.

Het voertuig is na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen, gezien de recidive die hij met deze feiten had.
Het voertuig stond op naam van de man zijn vader, dus helaas moet hij nu aan zijn vader uitleggen dat hij zijn voertuig kwijt is.

Bron Facebook Politie Ede

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden