112

Internationaal gesignaleerde Toon R in vakantiehuis in Ede opgepakt

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE – Op het Bospark in Ede is maandagavond de voortvluchtige Toon R. opgepakt. Justitie ziet deze neef van Martien R. als een van de kopstukken van de woonwagenfamilie uit Oss en omgeving.

De crimineel was sinds november 2019 voortvluchtig. Dat is sinds het begin van de Operatie Alfa van de politie. Toon R stond internationaal gesignaleerd.

Het opsporingsteam kreeg informatie binnen over de verblijfplaats van Toon R. Verder onderzoek leidde de politie naar het vakantiepark in Ede. Daar viel een arrestatieteam maandagavond 18 mei rond 22.00 uur binnen in het huisje waar hij verbleef. De arrestatie verliep zonder problemen. In het vakantiehuis werden drugs en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. In de bus die naast het huis geparkeerd stond zijn grondstoffen aangetroffen om drugs te fabriceren.

Het OM beschouwt de 40-jarige R. als een van de kopstukken van een crimineel familienetwerk uit Oss. Tijdens Operatie Alfa werd eind 2019 en begin dit jaar al een groot aantal leden van het netwerk opgepakt. Toon R. was als enige nog voortvluchtig en daarmee een van de meest gezochte mannen in Brabant.

Naast lidmaatschap van een criminele organisatie wordt R. verdacht van betrokkenheid bij vuurwapenhandel, vuurwapenbezit en drugsdelicten. ,,De feiten waarvan hij wordt verdacht zijn niet de minste. De kopstukken van de criminele familie hielden zich in onze ogen bezig met zware criminaliteit zoals internationale drugshandel’’, zegt persofficier Janine Kramer.

Vorige week diende voor de rechtbank in Den Bosch een zogenoemde pro-formazitting waarbij familieleden van Toon R. betrokken waren. Toen bleek dat het OM een familielid van Toon R, Martien R., als hoofdverdachte ziet van de bende. Die werd vorig jaar november in een woonwagenkamp in Oss aangehouden, evenals zijn zoon Anton en broer Toon.

Martien R. en zijn neef Toon, die maandagavond dus werd aangehouden, werden eerder veroordeeld voor een liquidatie op de A73 in 2008, maar in hoger beroep zijn beiden toen vrijgesproken.

Bron Omroep Gelderland

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen