Plannen voor Lelystad Airport blijven van kracht

Minister van Niewenhuizen
Foto: Rijksoverheid.nl

Het kabinet houdt vast aan de plannen voor Lelystad Airport, ook nu het door de coronacrisis langer kan duren voor het aantal vluchten weer even hoog is als voor de crisis. Mensen willen toch weer met het vliegtuig op vakantie, denkt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Dit meldt Omroep Gelderland op vrijdag 15 mei op hun site.

Minister van Nieuwenhuizen, “Voorgaande crisis hebben geleerd dat de luchtvaart zich zeker weer zal gaan herstellen.” De luchtvaartnota die de basis is voor de ontwikkeling van het vliegverkeer tot 2050, wordt niet van afgeweken.

Groei, waar tegenstanders op uitstel hoopten

Die groei wordt wel, zoals de minister eerder liet weten, afhankelijk van verdere verduurzaming en beperking van de geluidsoverlast rond luchthavens. Zij benadrukt dat groei voorlopig niet aan de orde is, nu luchthavens door de coronacrisis vrijwel uitgestorven zijn en het kabinet miljarden moet uittrekken om KLM te redden. De minister schat in dat het aantal vluchten op Schiphol minimaal twee tot drie jaar lager zal zijn.

Van Nieuwenhuizen zegt over Lelystad Airport, “dat het logisch is dat wordt vastgehouden aan de opening van Lelystad Airport. “Mensen willen graag op vliegvakantie. Zeker na de coronacrisis, als dat weer veilig kan. De opening is uitgesteld, het besluit niet en de luchthaven is gereed voor gebruik.”

Vakantievluchten

“Schiphol moet zich vooral gaan richten op haar internationale netwerk, dat van belang is voor de Nederlandse economie. Lelystad Airport moet vakantievluchten overnemen van Schiphol, zodat daar ruimte komt. Al moet het voor de kortere afstanden ook aantrekkelijker worden om de trein of de bus te pakken”. Meldt minister Van Nieuwenhuizen.

Bron: Omroep Gelderland

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden