Bibliotheek Ede past succesformule Bieb2Go aan

Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Bieb2Go in de gemeente Ede is een groot succes. Leden van de bibliotheek konden online een boekenpakket aanvragen die dan door medewerkers van de bieb aan huis werd bezorgd. Er werden echter zoveel pakketten aangevraagd, dat de bibliotheek aanpassingen heeft aangekondigd.

“De afgelopen weken hebben we maar liefst 2000 verras pakketten samengesteld en bezorgd. Geweldig om te ervaren dat er in deze periode waarin er veel niet kan, toch ook dingen wél kunnen. De reacties zijn hartverwarmend en toveren een glimlach op onze gezichten”, zegt het bibliotheekteam in een mail aan de leden. “Toch heeft het succes geleid tot een noodzakelijke aanpassing van de service.”

Met ingang van woensdag 6 mei wordt de bezorgservice omgebogen naar een afhaalservice. “Vanaf woensdag 6 mei kun je hiervoor een verzoek indienen via het formulier op de website van Cultura. Op woensdag en donderdag worden de pakketten die vóór woensdag 6 mei zijn aangevraagd nog bezorgd. Vanaf vrijdag 8 mei zijn de boeken af te halen bij de afhaallocaties.”

Er zijn drie afhaallocaties ingericht. Bij de bibliotheek in Cultura (Molenstraat 45 in Ede) kunnen elke werkdag van 14.00 tot 16.30 uur boeken afgehaald worden. Bij de bibliotheken in Bennekom en Lunteren kan dat elke woensdag van 14.30 tot 16.30 uur.

“Alleen in de buitengebieden blijven we de pakketten bezorgen, tenzij je kiest voor afhalen bij één van de afhaalpunten. Op deze manier kunnen we nog meer mensen blij maken”, aldus het bibliotheekteam. ,,Voor diegene die de deur niet uit kan of niet uit mag, is de service Bibliotheek aan Huis een mogelijkheid.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden