Sterrentreintjes aan de hemel van Elon Musk

Foto: Free-Photos via Pixabay

Al dagen horen we berichten over een sterrentrein in de lucht, maar elke keer zijn we zelf net te laat. Daarom hebben we even het een en ander uitgezocht.

Door Sam Fish

We kennen allemaal het betoverende beeld van de vallende sterren wel. Maar er is iets nieuws aan de horizon. Letterlijk.

Elon Musk is de oprichter van Space-X en mede-bedenker van een aantal Tesla modellen. Nu heeft hij een trein gemaakt. Soort van, in ieder geval. Het is een trein aan twinkelende lichtjes, gevormd door Starlink-satellieten. En deze zijn vanavond ook weer te zien in de lucht. Kan je je er niets bij voorstellen? Check de video onderaan dit bericht!

Satellieten

Het is op zich niet heel bijzonder om satellieten te kunnen zien. Heel vaak zien we deze heel fel aan de hemel staan. Het bijzondere aan deze is toch wel dat ze in een treintje door de lucht voortbewegen. Ze bewegen van het westen naar het oosten met een maximale hoogte van zo’n 60 graden.

Zelf zien

Online zijn al verschillende video’s te vinden van de Starlink Express, zoals de satelliettrein wordt genoemd. Maar het is natuurlijk veel leuker om het met eigen ogen te zien. Je moet er alleen wel je wekker voor zetten, want boven Ede zijn ze in de nachtelijke uurtjes te vinden.

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 april zijn ze om 4.06 uur te zien in de lucht. Ze bewegen dan van zuid naar oost. Op de website findstarlink.com zijn alle momenten te vinden op welke de treintjes te zien zijn. Daar kun je ook zien in wat voor baan ze om de aarde heen gaan.

Kijk de YouTube opname: https://www.youtube.com/watch?v=ytUygPqjXEc

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden