Busreizigers krijgen vanaf dinsdag een nieuwe dienstregeling vanwege het coronavirus

Foto: Syntus Veluwe

EDE-WAGENINGEN – Busreizigers op de Veluwe en in de Vallei krijgen vanaf dinsdag 14 april te maken met een nieuwe dienstregeling vanwege het coronavirus. De bussen van vervoersmaatschappij Keolis rijden dan doordeweeks zoals op zaterdag, met nog wat extra aanpassingen. Busdienst Keolis rijdt vaker langs ziekenhuizen om het zorgpersoneel meer mogelijkheden te geven om op het werk te komen.

Verder worden op de vroege ochtend extra bussen ingezet. Dat gebeurt ook op routes tussen Ede en Wageningen. In deze plaatsen rijden de bussen van Keolis nog onder de naam Syntus.

Tot nu toe reden de bussen van Keolis volgens de normale dienstregeling, aangevuld met losse ritten. Omdat de coronamaatregelen langer duren, heeft de maatschappij nu besloten een speciale dienstregeling te maken. Deze dienstregeling is tot en met zaterdag 9 mei. Volgens Keolis zijn de ritten nu beter verspreid over de gehele dag.

Om contact tussen de buschauffeur en reizigers zoveel mogelijk te voorkomen, kan met een OV-chipkaart worden in- en uitgecheckt bij de achterdeur van een bus. Het kopen van losse kaartjes bij de chauffeur is even niet meer mogelijk vanwege het coronavirus.

Voor de dienstregeling zie link. Nieuwe dienstregeling

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden