Hart onder de riem voor Bennekomse ouderen

Het team bij de Timanshof
Foto: M.Fluit

Zaterdag 4 april werden 500 ouderen uit Bennekom en Wageningen verrast met een bloemetje.

Nu veel sociale activiteiten niet door gaan en mensen maar weinig bezoek mogen ontvangen is het stil in Bennekom. Voor ouderen is het in deze tijd extra moeilijk. Ook de activiteiten bij VV Bennekom liggen stil en het Kia Braber Jeugdtoernooi moest worden geannuleerd. Dat bracht drie bevriende stellen die elkaar via de voetbalvereniging kennen op het idee om een actie voor ouderen op te zetten.

Zij wilden ouderen in Bennekom een hart onder de riem steken door hen een bos tulpen en een kaartje aan te bieden en zo een beetje lente in huis te brengen. André Braber van Braber Autobedrijf Ede en Martijn Vlastuin van Albert Heijn Bennekom werden benaderd om de actie te ondersteunen en zij waren gelijk enthousiast. Het klein begonnen idee kon op deze manier veel groter worden opgezet.

De projectgroep heeft 350 bossen bloemen en kaartjes bezorgd, onder andere bij de Aleidahof en de Timanshof in Bennekom en bij de Roosebrink in Wageningen. Ook vele bewoners van senioren- en aanleunwoningen werden met een bloemetje verrast. De actie was een groot succes, met heel veel dankbare reacties.

De initiatiefnemers hopen dat hun actie navolging zal krijgen. Diverse bedrijven hebben zich al gemeld voor een vervolgactie. Maar ook individueel kan iedereen mee doen: zou het niet mooi zijn als iedereen een bosje bloemen of een kaartje bezorgd bij een buurman die alleen woont, een instelling, een ondernemer wiens zaak nu gesloten is, of bij iemand anders die wel een opkikkertje kan gebruiken?

En koopt u die bloemen of dat kaartje dan vooral bij de lokale ondernemers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden