De coronakaart RIVM vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis

Foto: Pete Linforth Pixabay

De coronakaart vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspeiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

In Ede is het aantal in het ziekenhuis opgenomen corona patiënten 24 volgens het RIVM.

Landelijk zijn er inmiddels 12.595 positief geteste personen waarvan vandaag er 845 mensen aangemeld zijn. De totale ziekenhuisopnames zijn 4.712 mensen wat de afgelopen 24 uur is toegenomen met 722 mensen. Inmiddels zijn er 1039 mensen als overleden gemeld met als oorzaak COVID-19.

Duiding

Vandaag zijn er in Nederland 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu  bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

 

Corona dossier Ede https://ede.nieuws.nl/dossier/corona-nieuws-uit-ede/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden