112

Politie Ede pakt in samenwerking met politie Zeist Duitser op van de A12

Foto: Politie Ede

Het is je vast niet ontgaan maar sinds een korte tijd geldt er een nieuwe maximumsnelheid op de snelweg. We zijn van 130 km/u naar 100 km/u gegaan en dat heeft even tijd nodig om aan te wennen. We zijn dan ook niet verbaasd als mensen soms even wat sneller rijden dan is toegestaan.

Recent werden wij ingehaald door een personenauto met een wel erg hoge snelheid. We gingen er vanuit dat de bestuurder van het Duitse voertuig een aantal borden gemist had, waaronder het bord “Welkom in Nederland / Maximum snelheid 100 km/u”.

Wij deden ons “Stop Politie”-bord en onze optische en geluidssignalen aan. Wij hoopten dat dit de bestuurder zou attenderen op onze aanwezigheid. Uiteraard wilde wij als nog een goed gesprek met hem voeren.

Echter bleek het niet het gewenste effect te hebben. Het bestuurder gooide er zelfs nog een schepje boven op en zo ontstond er een achtervolging met snelheden rond de 220 km/u. Door een mooie samenwerking met de collega’s uit Midden Nederland hebben wij het voertuig weten te volgen tot in De Meern, Utrecht. Daar crashte het voertuig in een sloot waardoor hij niet verder kon rijden. De bestuurder probeerde nog te vluchten maar wij konden hem snel aanhouden.

Zijn verklaring: “Ik had jullie niet gezien en ik wilde heel graag naar Amsterdam”. Ons antwoord:

– Rijbewijs ingevorderd;
– Meerdere boetes voor alle verkeersovertredingen (11 overtredingen);
– Auto afgesleept en als borg voor de verkeersboetes ingenomen;

Verder moet de bestuurder (22) zijn moeder vertellen dat hij haar auto mee heeft genomen en dat ze deze voorlopig niet terug krijgt.

Politie Ede Facebook

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden