Man aangehouden in Ede voor mishandeling vrouw en geweld tegen politieambtenaren

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen ‪dinsdagavond 16 maart was er een melding voor de politie Ede om naar de Posthoornstraat te gaan in verband met een mishandeling.

Meerdere getuigen hadden gezien dat een man een vrouw aan het mishandelen was. Er werd gezegd dat de vrouw aan haar haren was getrokken en dat de man haar sloeg.

Toen de politie met spoed ter plaatse kwam, probeerde de verdachte te ontkomen door weg te rijden met zijn auto. Hierop volgde een korte achtervolging met hoge snelheid door de woonwijk. De verdachte besloot op een gegeven moment om verder te voet te vluchten. Gelukkig kon hij niet ver komen door alerte omstanders die de verdachte tegenhielden, waarna de politie de verdachte kon aanhouden. Bij de aanhouding gaf de verdachte weerstand en lukte het hem om een agent in het gezicht te spugen. Dit is niet alleen ontzettend smerig en beledigend, het kan ook nog eens erg gevaarlijk zijn gelet op besmettingen/ziektes. Ook vond de verdachte het nodig om de collega’s meerdere malen te beledigen.

Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd en de verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor zijn daden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden