Alleen spoedzorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: ZGV

Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt het aantal intensive care-bedden uit naar 24 bedden uit.Ziekenhuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei bereidt zich voor op de komst van nog meer patiënten die mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Daarom stopt zij vanaf dinsdag 24 maart met zorg die geen spoed is. Bij het bepalen van wat wel en geen spoed is, maakt de behandelend arts steeds een zorgvuldige afweging waarbij het belang van de patiënt voorop altijd staat.

Patiënten die vanaf dinsdag 24 maart nog niet-acute afspraken hebben staan, worden de komende dagen afgebeld. Het ziekenhuis is wél beschikbaar voor spoedoperaties, spoedpolikliniekbezoeken en patiënten die in verband met kanker een noodzakelijke behandeling nodig hebben.

Uitbreiding Intensive Care

Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt vanaf dit weekend haar intensive care (IC)-bedden uit naar 24 bedden.

Bezoektijden aangepast

In verband met het coronavirus gelden vanaf zaterdag aangepaste bezoektijden: dagelijks van 17.30 tot 18.30 uur. Algemeen geldt dat er 1 bezoeker per patiënt per dag op bezoek mag komen, mits deze geen klachten heeft die verband kunnen houden met het coronavirus.

Beeldbellen voor patiënt in isolatie

Het ziekenhuis is gestart met het beschikbaar stellen van iPads voor patiënten die in isolatie liggen omdat zij het coronavirus hebben of ervan worden verdacht hiermee besmet te zijn. Dit betekent namelijk dat zorgverleners volledig ingepakt en onherkenbaar aan het bed staan. Beeldbellen biedt een oplossing. Via een iPad hebben zorgverlener en patiënt laagdrempelig en snel warm menselijk contact. De komende dagen worden de iPads ook geschikt gemaakt om te skypen met het thuisfront.

Geen begeleiders mee naar dagbehandeling oncologie

Vanwege de kans op verspreiding van het coronavirus kunnen geen begeleiders meer mee met patiënten die komen voor de dagbehandeling oncologie. Wij adviseren begeleiders om afspraken te maken over brengen en halen en niet in het ziekenhuis te wachten. Patiënten die de komende dagen een afspraak hebben, worden van deze nieuwe richtlijn op de hoogte gebracht. Dit wordt ingesteld op advies van de Nederlandse Vereniging Medische Oncologie (NVMO).

Aantal patiënten met corona

Het aantal patiënten met coronavirus neemt toe. Op dit moment liggen er in Ziekenhuis Gelderse Vallei 13 patiënten waarvan definitief is vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. Hiervan liggen er 7 op de intensive care. Het ziekenhuis kan dit goed aan maar verwacht een snelle groei van het aantal patiënten. Zij speelt op deze verwachte groei in door alle zorg die geen spoed, is uit te stellen.

Veiligheid voor alles
Om de kans dat het coronavirus via het bezoek het ziekenhuis wordt binnengebracht, vragen we mensen met koorts en/of luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, niet op bezoek te komen. Zo kunnen we onze patiënten beter beschermen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden