112

Winkeldieven opgepakt in Ede

Foto: Politie Ede /Facebook

Op 22 februari kreeg de Politie Ede een melding dat er een winkeldiefstal was gepleegd bij een elektronica keten in Ede. De verdachten, een man en vrouw waren daarbij op heterdaad betrapt door de beveiliger van het bedrijf, omdat hij ze herkende van mogelijke eerdere diefstallen uit gelijknamige ketens.

De verdachten probeerden via een zogenaamde geprepareerde tas een mobiele telefoon weg te nemen. Omdat de agenten die ingezet waren het vermoeden hadden dat de verdachten hun voertuig ergens in de omgeving geparkeerd hadden, zijn ze op zoek gegaan.

De agenten troffen uiteindelijk het voertuig aan op een wijze dat het direct klaar stond voor vertrek. Omdat het voertuig direct was te linken aan de twee verdachten, hebben de agenten het voertuig onderzocht. In het voertuig troffen zij verschillende elektronische goederen aan die mogelijke van diefstal afkomstig zijn. ‘

Hierop is het voertuig in beslag genomen om verder doorzocht te worden. Omdat het voertuig is gebruikt bij het plegen van verschillende misdrijven verzoekt de politie Ede aan Justitie, om het voertuig verbeurd te laten verklaren. De verdachten zijn ingesloten. De Recherche gaat de zaak verder onderzoeken.

Bron: Facebook Politie Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden