Energietransitie Experience in Ede van start

Zandlaan Het Streek
Zandlaan Het Streek
Foto: Ede.nieuws.nl

Gedeputeerde Peter Kerris geeft donderdag 30 januari het startsein voor de Kenniscampus Energietransitie Experience in Ede. Met steun van de provincie Gelderland gaat scholengemeenschap Het Streek samen met vier Edese ondernemers scholieren les geven in energietransitie en duurzame innovatie.

Peter Kerris: ‘We hebben vakmensen nodig om Gelderland energieneutraal te maken. Denkers en doeners! Met de Energietransitie Experience willen we scholieren bewust maken van schone energie en ze interesseren voor een baan in de energietechniek.’

Van basis- tot hoger onderwijs

De Kenniscampus maakt energietransitie zichtbaar voor scholieren van basis- tot hoger onderwijs. De lessen vinden plaats bij energiebedrijf MPD Groene Energie en bij projecten zoals het verwarmde fietspad . In 3 jaar tijd moeten meer dan 100 klassen de Energietransitie Experience hebben ‘beleefd’ en lessen hebben gevolgd. Daarnaast worden 20 docenten bijgeschoold over de laatste ontwikkelingen rond energietransitie.

Vakmensen van de toekomst

Provincie Gelderland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er dreigt een tekort aan technisch personeel te ontstaan waardoor deze klimaatdoelstellingen in gevaar komen. Door scholieren te laten werken met de nieuwste technologieën voor zon- en windenergie  hoopt de provincie dat meer jongeren kiezen voor een baan in de energie. Provincie Gelderland levert een bijdrage van 200.000 euro aan de Kenniscampus Energietransitie.

Onderwijs en Ondernemers

De Energietransitie Experience is een samenwerking van scholengemeenschap Het Streek, MPD Groene Energie, ZON Transitie-Support, ITN Installatietechniek, Ede-Wageningen Engineering en het Knooppunt Techniek. Zij slaan de handen ineen om jongeren bewust te maken van de noodzaak en mogelijkheden van duurzame energie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen