Burgemeester René Verhulst vindt geweld tegen hulpverleners verschrikkelijk en ziekmakend

Foto: Chris Ouboter

Zo reageerde de burgervader van Ede in de Gelderlander op het geweld en belagen van hulpverleners in de afgelopen oudejaarsnacht in Ede. Hij wil niet alleen dat de – jeugdige – daders gepakt worden maar dat ook de ouders ter verantwoording worden geroepen.

René Verhulst

De burgemeester was bijzonder duidelijk in zijn veroordeling: ,,Het moedwillig bekogelen van hulpverleners heeft niets met vuurwerk en met oud en nieuw te maken. Het gaat om jongens van 13, 14, 15 jaar oud. Ik vraag me dan af wat de ouders van deze kinderen denken. Het is ook een kwestie van opvoeding. We zijn niet alleen op zoek naar de daders maar willen ook met de ouders praten. Ik bedoel maar, als je zelfs een sleepwagen belaagt, waar ben je dan mee bezig?”

Agenten bekogeld met vuurwerk

Er wordt nog in beeld gebracht hoe het zit vernielingen aan woningen, aldus Verhulst. Volgens een politiewoordvoerder ging het om groepjes jongeren ‘van rond de 14 en 15 jaar’. ,,Die komen elkaar dan tegen en gaan als grote groep verder.’’ Ze zouden onder meer agenten op fietsen hebben bekogeld met vuurwerk, evenals brandweerlieden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de jongeren. ,,En als we weten wie je bent, komen we je ook halen. Dit is niet acceptabel.’’

De politie van Ede bracht een aantal van 40 meldingen met vuurwerkoverlast naar buiten, waarvan 14 branden en 9 brandstichtingen. Daarnaast waren er twee zware mishandelingen, twee vernielde bushokjes en twee woninginbraken tijdens oud en nieuw.

Aldus de Gelderlander

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden