112

Drukke oudejaarsnacht voor de brandweer

Foto: Ede.nieuws.nl

Een groep jongeren in Ede-Zuid en in Veldhuizen hebben brandweermensen met vuurwerk beschoten. De brandweer was bezig met het blussen van autobranden.

De brandweer ondervond op oudejaarsnacht grote overlast in Ede-Zuid en in de wijk Veldhuizen van jongeren die brandweermensen met vuurwerk beschoten. De politie moest op diverse plaatsen jongeren op een afstand houden, zodat de brandweerlieden hun werk konden doen.

Brand in caravan in Lunteren

Dinsdagmiddag 31 december rond 16.40 uur was brand ontstaan in een caravan aan de Valkse Engweg in Lunteren. Er was sprake van brandstichting. De brandweer van de Valk heeft de caravan geblust. Op de Hoge Valkseweg was door vuurwerk een heg van 30 meter afgebrand.

Brand in dak door vuurpijl in Lunteren

Aan de Hermelijnstraat in Lunteren was er rond 0.30 uur brand ontstaan in dak door een vuurpijl. Brandweermensen blusten de brand en lichtten enkele pannen van het dak om zeker te weten dat er geen smeulend vuur achterbleef. Door snel ingrijpen kon het vuur zich niet uitbreiden.

Brand verwoest woonboerderij in Harskamp

Op woensdagochtend 1 januari was er rond 4.30 uur een brand uitgebroken in een woonboerderij in Harskamp. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit het dak. Het betreft om een leegstaande woonboerderij. De woonboerderij is door de brand volledig verwoest.

Eenzijdig ongeval Ede

De brandweer was op de Proosdijerveldweg in Ede aanwezig om een automobilist na een eenzijdig ongeval uit zijn voertuig te bevrijden. De auto was na het ongeval op de zijkant terecht gekomen.

Autobranden Ede

De brandweer was op oudejaarsnacht ook ingezet voor autobranden op de Vanenburg, Kranenburg, Sterkenburg, van de Hagenstraat, Nobelstraat en Huygensstraat.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen