Gratis vuurwerkbril voor leerlingen groep 8

Foto: Ede.nieuws.nl

Leerlingen van groep 8 van basisscholen in de gemeente Ede krijgen een vuurwerkbril uitgereikt.

De actie maakt deel uit van de vuurwerkcampagne van de gemeente Ede. Burgemeester René Verhulst reikte vandaag de vuurwerkbrillen uit op basisschool De Brugge in Ede.

“De jaarwisseling is een feest, maar laten we dat vooral ook veilig met elkaar vieren. Dus als je vuurwerk wil afsteken, doe dat dan in ieder geval veilig”, alsdus burgemeester René Verhulst.

Vuurwerkbril

Leerlingen van de groepen 8 van basisscholen in de gemeente Ede ontvangen van de burgemeester een vuurwerkbril. Dit om de aandacht te vestigen op het veilig afsteken van vuurwerk. Iedere school krijgt ook de mogelijkheid om kosteloos een digitaal lespakket aan te vragen.

#VeiligeFeestdagen

In aanloop naar de jaarwisseling is er een korte publiciteitscampagne met aandacht voor de thema’s schoon, veilig en rustig. Daarnaast is er aandacht voor woninginbraken tijdens de feestdagen. In aanloop naar de jaarwisseling geeft de gemeente Ede tips om veilig de feestdagen door te komen. Hierbij is onder andere aandacht voor inbraak, illegaal vuurwerk en vuurwerkvrije zones. Door de inzet van social media, gemeentenieuws en de actie met de vuurwerkbrillen probeert zij een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden