De Zuiderpoort Ede geeft het geluk door aan Nieuwkomersschool De Schakel

Het pakket wordt gegeven
Foto: Zuiderpoort

Bij De Zuiderpoort basisschool aan de Kerkweg in Ede werken kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling en ontdekken hun eigen invloed op geluk. Een manier om hier mee bezig te zijn is middels het Geluk Doorgeven. De kinderen ontdekken zo hoe geven, henzelf, hun directe omgeving en de wereld gelukkiger kan maken.

Geluk doorgeven 

De leerlingen van groep 7-8 hebben op dinsdag 26 november een bezoek gebracht aan Nieuwkomersschool De Schakel. Tijdens dat bezoek hebben zij het lespakket Wereld vol Woorden gegeven aan de Nieuwkomersschool. Dit pakket hebben zij door deelname aan de Kinderpostzegels kunnen aanvragen. Voor de Nieuwkomersschool een waardevolle aanvulling op hun lesaanbod. De leerlingen van De Schakel hebben dit materiaal nodig om zo meer te kunnen oefenen door interactie tussen de leerling en leerkracht. In Wereld vol Woorden wordt ook ruimte gegeven aan de eigen taal van leerlingen onderling. Hierdoor kunnen zij beter en gelukkiger hun weg in Nederland vinden. Een aantal leerlingen van De Zuiderpoort komt ook van deze Nieuwkomersschool, zij hebben dit pakket natuurlijk met extra veel plezier gegeven. Nieuwkomersschool De Schakel veel Geluk ermee!

Bestuurlijke onderwijsvoorziening

Nieuwkomersschool De Schakel in Ede is een kleine basisschool, met op dit moment drie groepen. De school is een bestuurlijke onderwijsvoorziening voor kinderen die net in Nederland zijn in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar en in Nederland onderwijs volgen. De leerlingen zijn afkomstig uit de hele wereld.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden