Samenwerking tussen Regio Aarhus en Regio Foodvalley

Foto: Ede.nieuws.nl

De voorzitters van de Business Region Aarhus, Jan Petersen en Regio Foodvalley, René Verhulst hebben op woensdag 6 november een intentieovereenkomst ondertekend om op een aantal thema’s de samenwerking tussen de regio’s te intensiveren. Het doel is om tot meer concrete activiteiten te komen en ook samen toegang te vinden tot Europese financiering.

Gezamenlijke ambitie

Regio Foodvalley en Business Region Aarhus (Denemarken) zijn twee regio’s die een substantiële bijdrage willen leveren aan de wereldwijde voedselproductie zonder CO2-uitstoot. Daarmee dragen beide regio’s bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De gezamenlijke thema’s omvatten fundamenteel en toegepast onderzoek, onderwijs, nieuwe technologie in primaire productie, investeringen, logistiek en consumentenrelaties.

De uitdagingen waarmee de wereld op deze gebieden wordt geconfronteerd, zijn zo groot dat samenwerking op zowel nationaal als internationaal niveau noodzakelijk is.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst was onderdeel van het bezoek van een grote delegatie vanuit de Business Region Aarhus aan de Regio Foodvalley. De delegatie heeft kennis genomen van verschillende ontwikkelingen in de regio. Ze hebben de Wageningen campus bezocht, zijn geïnformeerd over het World Food Center, het Poultry Expertise Centre en de Food Academy Nijkerk.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden