Boze boeren demonstreren vandaag massaal bij het provinciehuis in Gelderland Update: De provincie Gelderland trekt de omstreden stikstofregels in

Foto: Twitter

Update: De provincie Gelderland trekt de omstreden stikstofregels in. Dat maakte de gedeputeerde Peter Drenth maandagmiddag bekend aan de honderden protesterende boeren voor het provinciehuis.

Volgens LTO de organisatie voor de boeren gaan honderden boeren met de trekker naar Arnhem. Daardoor zijn er op de A18 en A12 vertragingen en lange files.

Met de demonstratie willen de boeren afdwingen dat de provinciale regels over stikstof van tafel gaan. In Friesland had zo’n actie succes; daar werd geluisterd naar het protest van de boeren. Leden van de SGP fractie ( zie foto ) zijn op het plein voor het provinciehuis in Arnhem om naar de boeren te luisteren.

De demonstratie bij het provinciehuis staat rond 12.00 uur gepland. Er worden zeker meer dan 500 boeren verwacht bij deze demonstratie.

Vanavond wordt er door de terugkeer naar huis van de boeren weer lange files verwacht. Raadpleeg de ANWB met het file overzicht.

https://www.anwb.nl/verkeer/filelijst

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden