112

Achtervolging van de politie door Lunteren eindigt in poging tot doodslag op agent

Foto: Ede.nieuws.nl

Op verzoek van de wijkagent Bart Bosman van Lunteren hebben collega’s van de politie Ede donderdagavond gecontroleerd op de Westzoom in Lunteren. Dit omdat er veel bestuurders de geslotenverklaring negeren.

Gisteravond reden de agenten uit Ede op de Westzoom en achter hun reed een voertuig. De agenten gaven het voertuig een stopteken en stapten uit nadat het voertuig was gestopt. Op het moment dat de agenten het voertuig naderen en het portier willen openen rijdt de bestuurster net weg. Hierop volgt een achtervolging door Lunteren.

Na enige tijd stopt het voertuig. De politieagenten stappen uit en op dat moment rijdt de bestuurster op één van de agenten in. De politieagent moet opzij springen om niet aangereden te worden. Uiteindelijk reed het voertuig een erf op en kon de bestuurster niet verder. De vrouw weigerde bij de aanhouding alle medewerking. De agenten moesten een autoruit inslaan om in de auto te komen.

De agenten hebben hierop het vuurwapen op het voertuig gericht om de bestuurster aan te houden, dit in samenwerking met de collega’s uit Barneveld. De politieagent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Bron Politie Lunteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen